Για την οστεοπόρωση στην τρίτη ηλικία ενημερώθηκαν τα μέλη του Β’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας



zjkdkldluydl7u6tedko75ei675wsj6i5sjyt

Το ΠΕΔΥ-ΜΥ Πτολεμαϊδας στα πλαίσια του σχεδιασμού ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιολόγησης όλων των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και περίθαλψης και προχωρώντας στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Οστεοπόρωση και Τρίτη Ηλικία» , ενημερώνοντας για τη νόσο τα μέλη του Β ΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας.

Να σημειωθεί ότι την επιμέλεια του εν λόγω προγράμματος και την εποπτεία της ενημέρωσης έχει η Ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος Ναυσικά Πέγιου , η οποία εισηγήθηκε το θέμα μαζί με τη Γενική Ιατρό Ελένη Λάζου και τη Νοσηλεύτρια Σοφία Τζεπραϊλίδου .

Μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους οι τρείς αξιόλογες εισηγήτριες ενημέρωσαν πλήρως την Τρίτη Ηλικία σχετικά με ότι αφορά την Οστεοπόρωση , την κορυφαία οστική μάζα , τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας και τη θεραπεία με τη συμβουλή του γιατρού , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη με το μήνυμα « Το μισό της θεραπείας είναι η πρόληψη».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.