Ενημέρωση για τον «Σακχαρώδη Διαβήτη» στο Β΄ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας



245g25g245g245g245g45gh24g54526t

«Ρυθμίζουμε το Διαβήτη ζούμε φυσιολογικά» , ήταν το κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης των μελών του Β΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας σχετικά με τον «Σακχαρώδη Διαβήτη» , από τη Νοσηλεύτρια Αποστολία Κουρπουανίδου.

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου στο αίμα και οφείλεται σε μειονεκτική έκκριση ή σε μειονεκτική δράση της ινσουλίνης ή σε συνδυασμό των δύο ,με αποτέλεσμα την απόλυτη ή σχετική έλλειψη ινσουλίνης», επεσήμανε η κ. Κουρπουανίδου δίνοντας τον ορισμό της νόσου.

Ξεκινώντας από τους βασικούς τύπους 1 και 2 του Σακχαρώδη Διαβήτη η εισηγήτρια του θέματος , αναφέρθηκε στα συμπτώματα του αρρύθμιστου Διαβήτη, στη θεραπευτική αντιμετώπιση , στις οξείες και χρόνιες επιπλοκές και στη νοσηλευτική φροντίδα.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την εισήγηση της κ.Κουρπουανίδου , η οποία στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες και ομιλίες στο ΚΑΠΗ , για την ενημέρωση των μελών του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.