Στον χορό των ρίχτερ η γειτονική Οχρίδα: Πάνω από 40 σεισμικές δονήσεις, ένα 24ωρο από τον σεισμό της Δευτέρας55wrthwrthrwthrtht

Δεν σταμάτησαν οι σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Οχρίδας από την Δευτέρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,9 ρίχτερ.

41 σεισμικές δονήσεις έχουν καταγραφεί ένα 24ωρο μετά από τον ισχυρό σεισμό που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2017, το μέγεθος των οποίων φτάνει μέχρι και τα 4,4 ρίχτερ, πολλοί εκ των οποίων ήταν αισθητοί κυρίως στην Φλώρινα.

Πάνω από 120 περιπτώσεις ζημιών έχουν αναφερθεί στην Οχρίδα από τον σεισμό της Δευτέρας. Μεταξύ των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές είναι και παιδικοί σταθμοί, με την πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως να είναι παλαιά κτίρια.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Ινστιτούτο των Σκοπίων, ο σεισμός των 4,9 ρίχτερ φαίνεται να είναι ο κύριος, με τη μετασεισμική δραστηριότητα να παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα, χωρίς όμως να πιστεύουν πως μπορεί να γίνει κάποιος ισχυρότερος σεισμός από αυτόν της Δευτέρας.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στον χορό των ρίχτερ η γειτονική Οχρίδα: Πάνω από 40 σεισμικές δονήσεις, ένα 24ωρο από τον σεισμό της Δευτέρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.