ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Όχι στις ασκήσεις του στρατού στο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ με σενάρια αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρούantarsia_kozanis

Για τέταρτη φορά στην περιοχή μας, δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, αφού η προηγούμενη έγινε στις 30 –31 Μαΐου (στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα) θα πραγματοποιηθεί άσκηση του Στρατού Ξηράς, για την αντιμετώπιση εχθρικών δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου. Η άσκηση θα γίνει την Κυριακή 2 Ιούλη 2017.

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας «άναψε πράσινο φώς» πάλι ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία για να γίνει η άσκηση, ύστερα από σχετικό αίτημα της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού. Την απόφαση, προς τιμήν της, καταψήφισε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντωνία Χόλμπα. Λευκό ψήφισαν ο νυν και ο Τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου Γιώργος Θεοδοσιάδης και Παντελής Παπαοικονόμου.

Έχοντας κατά νου και τις προηγούμενες τρεις αντίστοιχες ασκήσεις του στρατού στο εργοστάσιο, με το περιεχόμενο να αφορά την «Επανακατάληψη» ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα το οποίο έχουν καταλάβει «ταραχοποιοί», μπορούμε να αντιληφθούμε πως συνεχίζει να ενισχύεται αλλά και να αναβαθμίζεται ποιοτικά το δόγμα αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού (με οποιαδήποτε μορφή: πρόσφυγες, απεργοί, διαδηλωτές κλπ).

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ με την νέα συμφωνία (αλλά και με όλες τις προηγούμενες), εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και ξεπουλούν τα πάντα στο κεφάλαιο. Σημαντικό, για την επιβολή του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, είναι οι βιομηχανικές μονάδες στρατηγικής παραγωγής όπως η ΔΕΗ να περάσουν στα χέρια ιδιωτών, γι’ αυτό και από συμφωνία σε συμφωνία την πουλάνε και κομμάτι -κομμάτι. Φυσικά όμως όταν ανοίγεις τις πόρτες της ΔΕΗ και των βιομηχανικών μονάδων στρατηγικής παραγωγής στους ιδιώτες, πρέπει να ανοίξεις και τις πόρτες στο στρατό και τους μηχανισμούς καταστολής, για να προστατέψεις την ιδιωτική «πλέον» περιουσία.

Γι’ αυτό γίνονται και αυτές οι ασκήσεις του στρατού στο εργοστάσιο της ΑΕΒΑΛ (φωτογραφίζοντας στην ουσία το εργοστάσιο της ΔΕΗ και κάθε αντίστοιχη παραγωγική μονάδα που οι κυβέρνηση και ΕΕ ξεπουλούν σε Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες) για την προετοιμασία των κατασταλτικών μηχανισμών απέναντι στον «εχθρό λαό» για την επανακατάληψη εργοστασίων. Ο ελληνικός στρατός και η Εθνοφυλακή δεν είναι η αιχμή του δόρατος της «εθνικής ενότητας» όπως προπαγανδίζουν Τσίπρας -Καμμένος, αλλά οι μηχανισμοί αστικής ταξικής κυριαρχίας που θα επιβάλλουν τα αντεργατικά-αντικοινωνική σχέδια τους!

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, για τις ασκήσεις αυτές του στρατού με στόχο  την αντιμετώπιση του “εσωτερικού εχθρού” που δεν είναι άλλος από τους εργαζόμενους και τον λαό που διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και δεν θέλουν να τα ξεπουλήσουν στα χέρια των ιδιωτών. Φοβούνται τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τις αγωνιστικές τους αντιδράσεις (παρότι Κυβέρνηση και εργοδοσία ελέγχουν πλειοψηφικά το ενσωματωμένο Συνδικαλιστικό της Κίνημα) ενόψει ξεπουλήματος δικτύων, εργοστασίων, ορυχείων και παραγομένου προϊόντος μέσω ΝΟΜΕ, γιατί ξέρουν πως ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Γι’ αυτό προετοιμάζονται, επιβεβαιώνοντάς μας ακόμη μία φορά πως ο εχθρός για τον λαό και τους εργαζομένους είναι η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ που εξυπηρετούν πλήρως τα σχέδια του κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό, τους μαζικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις να καταδικάσουν την άσκηση αυτή ως εχθρική για τον λαό και τους εργαζομένους. Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να παλέψουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που το μόνο που θα φέρει είναι περαιτέρω εξαθλίωση των ζωών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.