Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας



mpodosakeio_22

Οι ελλείψεις γιατρών που υπάρχουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών «Μποδοσάκειου» ΓΝ Πτολεμαίδας, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία και στην εφημερεία του. Η όποια μεταφορά Γενικών Γιατρών από Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά εγκυμονεί κινδύνους και παράλληλα συρρικνώνει την προσφορά Πρωτοβάθμιας Υγείας στα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.

Με βάση αυτό, η κοινή Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, αποφασίζει κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί προς την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας την κατάργηση δύο θέσεων ειδικευμένων γιατρών (οφθαλμολόγου και ΩΡΛ) και τη σύσταση δύο νέων θέσεων για τις ανάγκες του ΤΕΠ Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Η απόφαση αυτή της Διοίκησης οδηγεί στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, προτείνοντας απλά την ανακατανομή των ήδη συνεστημένων θέσεων γιατρών ΕΣΥ στον οργανισμό του, οι οποίες είναι ανεπαρκείς και έχουν ως αποτέλεσμα να μην αξιοποιούνται οι υπάρχουσες κτιριακές, ιατροτεχνολογικές δυνατότητες του νοσοκομείου ώστε να προσφέρουν τις ανάλογες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους σε μια περιοχή, ιδιαίτερα βεβαρυμμένη περιβαλλοντικά, από την δράση της ΔΕΗ ΑΕ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά το ΓΝ «Μποδοσάκειο» Πτολεμαϊδας είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις στα πλαίσια της ΕΕ με την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
Να συσταθούν και να προκηρυχτούν άμεσα θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ του ΓΝ Πτολεμαΐδας που είναι ζωτικής ανάγκης και σημασίας για τη υγεία των κατοίκων της περιοχής;
Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;
Να στελεχωθούν ειδικότερα με μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ οι θέσεις των κλινικών ΩΡΛ και οφθαλμολογικής;
Να εξασφαλιστεί η γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων του καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.