Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τα δύο σεμινάρια του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης – Δείτε τα βίντεο



dskutdkutyudlkldyulyudulyd

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τα δύο σεμινάρια που διοργάνωσε το Δ.Ω.Κ. τις δύο προηγούμενες εβδομάδες. Το πρώτο τριήμερο 3-4-5 Μαρτίου αφιερωμένο στο πιάνο με καλεσμένο τον διακεκριμένο πιανίστα Παναγιώτη Τροχόπουλο, ο οποίος δίδαξε τους ενδιαφερομένους μαθητές και παράλληλα έδωσε και ένα καταπληκτικό ρεσιτάλ πιάνου στο πλαίσιο του Σεμιναρίου.

Στο τριήμερο σεμινάριο χάλκινων και ξύλινων πνευστών που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Ω.Κ. την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαρτίου, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα από τρεις καταξιωμένους μουσικούς και καθηγητές τους: Σωκράτη Άνθη – τρομπέτα, Στάθη Μαυρομμάτη σαξόφωνο και Πέτρο Παππά – φλάουτο. Τις δύο πρώτες μέρες, όλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καθηγητές τους ζητήματα που αφορούν την τεχνική του οργάνου αλλά και την μουσική εκτέλεση. Μέσα σ’ αυτές τις τρεις ημέρες δημιουργήθηκαν μουσικά σύνολα με τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο και σαν επίλογος αυτής της δουλειάς, παρουσιάστηκε την τελευταία ημέρα μία συναυλία με διάφορα έργα από το βασικό ρεπερτόριο του κάθε οργάνου , τόσο της κλασικής όσο και της τζαζ μουσικής. Ο κύκλος των σεμιναρίων συναυλιών θα συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Μαΐου τα οποία έχουν πάντα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στοχεύοντας όπως πάντα στην παροχή γνώσης και πολιτισμικής προσφοράς στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε τους διδάσκοντες καθηγητές, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό , εντός και εκτός Ωδείου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν τα δύο σεμινάρια του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης – Δείτε τα βίντεο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.