Ευχαριστήριο του ΟΑΠΝ για το Αφιέρωμα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη



arhthjarthrath_DSC0012

Μ’ αφορμή την ολοκλήρωση του τριήμερου Αφιερώματος στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του τόπου μας που οργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Λαογραφικό – Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας ο ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης επιθυμεί να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του στους κάτωθι φορείς και μεμονωμένα άτομα που συνετέλεσαν με τον τρόπο του ο καθένας στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του:

1) τo Υπουργείο Πολιτισμού κ Αθλητισμού και τη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Έλενα Κόρκα που τίμησε με την παρουσία της και με εισήγηση της το αφιέρωμα.

2) τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εκπροσωπήθηκε με ένα δυνατό επιτελείο με επικεφαλής την Διευθύντρια του κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου,

3) το Λαογραφικό – Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης που εκπροσωπήθηκε από τον Δ/ντη του, κ. Ζήση Σκαμπάλη και τη λαογράφο κ. Ελένη Μπίντση που έκανε εισήγηση.

4) την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης που εκπροσωπήθηκε από την έφορο κ. Αρετή Μετόκη-Χονδρογιάννη

5) το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών που εκπροσωπήθηκε από την κ. Ζωή Μάργαρη, εντεταλμένη ερευνήτρια του με εισήγηση

6) το Δήμο Εορδαίας που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Πολυχρονίδη

7) την Περιφερειακή Δ/ νση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

8) τους εισηγητές κκ Ευσταθιάδου Μυροφόρα, Ματίνα Μόμτσιου-Τσικριτζή, Γρηγόρη Κοντό και Ιωάννα Κύρου.

9) τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και τον εκπρόσωπο τους κ. Αντώνη Παπαϊωάννου που έκανε εισήγηση

10) τις οκτώ τοπικές κοινότητες της Κοζάνης ( Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου, Αλωνακίων, Πρωτοχωρίου, Σκήτης, Τετραλόφου, Ασβεστόπετρας, Καρυοχωρίου και Κομνηνών ) που τελούν το έθιμο των Μωμόερων

11) τους κ.κ. Αλεξανδρίδη Κώστα και τη σύζυγο του Μυροφόρα Ευσταθιάδου

12) τους πολιτιστικούς Συλλόγους των Μωμόερων, των Φανών της Κοζάνης και των Λαζαρίνων του Τσιαρτσιαμπά που τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του

13) τις κυρίες, μέλη των παρακάτω φορέων (Φανοί Αγίου Αθανασίου, Αριστοτέλη, Γιτιάς, Κρεβατάκια, Παύλου Μελά, Σκ’ρκας,) και (Πολιτιστικοί Σύλλογοι (Αγίου Δημητρίου- Ρυακίου, Αλωνακίων, Πρωτοχωρίου, Σκήτης, Τετραλόφου, Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Κρόκου, Κάτω Κώμης, Καισαρειάς, που ετοίμασαν τα υπέροχα εδέσματα τόσο της ποντιακής όσο και της αστικής και αγροτικής κουζίνας της περιοχής μας και μαζί με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης συνέβαλαν στη ζεστή φιλοξενία όλων των παρευρισκομένων στο Κοβεντάρειο.

14) Τα καταστήματα εστίασης
α)Εμμανουήλ Λατσκος και Υιός ΟΕ και το κατάστημα
β) «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ» (Τσικριτζής Νικόλαος Λ. για τη φιλοξενία των 8 ομάδων Μωμόερων του Κλειστού Γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης.

Η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ
Φανή Φτάκα-Τσικριτζή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.