Βίντεο: Στον εισαγγελέα ο δράστης του εγκλήματος της Καστοριάς, την ώρα της κηδείας του θύματος – Οι αντιφάσεις του και το κίνητρο της δολοφονίας



gpuipp8itfp87rt8o77r8oi9

– Έστρεψε την προσοχή πάνω του με απανωτά του λάθη ο Ειδικός Φρουρός που εκτέλεσε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά
– Τον κατέγραψε κάμερα, οδήγησε το θύμα σε κτήμα ιδιοκτησίας του και τον πυροβόλησε με καταγεγραμμένο όπλο
– Φάσκει και αντιφάσκει στην κατάθεσή του ο 30χρονος
– Δήλωσε ότι τον σκότωσε για να τον ληστέψει ενώ δεν του έχει αφαιρέσει τίποτα
– Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο δράστης, την ώρα της κηδείας του θύματος

Νέα στοιχεία προκύπτουν ώρα με την ώρα, σχετικά με το στυγερό έγκλημα στην Καστοριά, με θύμα έναν 52χρονο οδηγό ταξί, πατέρα 2 παιδιών. Η τελευταία πράξη του δράματος, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, θα γραφεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.30, όπου θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του 52χρονου.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που είχε πυροβολήσει και συλλάβει το Νίκο Μαζιώτη, τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι, πυροβόλησε με το ίδιο όπλο πισώπλατα και έδωσε τη χαριστική βολή στο άτυχο θύμα του. Τραγική ειρωνία, αποτελεί το γεγονός πως ο ίδιος ο ειδικός φρουρός, συμμετείχε στις έρευνες που ξεκίνησαν για το έγκλημα το βράδυ της Παρασκευής, όμως τα στοιχεία οδήγησαν τελικώς σε εκείνον.

Το λάθος της χρήσης του καταγεγραμμένου όπλου του, δεν ήταν το μόνο. Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, φέρεται να οδήγησε το άτυχο θύμα το, σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του GPS που “έδειξε” την τελευταία κούρσα. Ταυτόχρονα υπάρχει το υλικό κάμερας περιπτέρου, που τον δείχνει να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η οποία φέρεται να έχει διαπραχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19:00, ο Ειδικός Φρουρός, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στις εργατικές κατοικίες, για να πάρει το αυτοκίνητό του, που όπως είπε στον οδηγό “είχε αφήσει στο συνεργείο”. Ο Λάζαρος Βέλιος, οδηγός ταξί στο οποίο ο δράστης επιβιβάστηκε μετά τη δολοφονία, δηλώνει στην ΕΡΤ πως “δεν τον είδα ταραγμένο”.

Άγνωστο το κίνητρο

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Ειδικός Φρουρός έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις σχετικά με το κίνητρό του, παρότι ομολόγησε το έγκλημά του. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Όπως όμως έχει διαπιστωθεί από τις έρευνες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αφαιρέθηκε ο,τιδήποτε από το ταξί.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Ο δράστης, το απόγευμα του Σαββάτου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Μάλιστα, η αστυνομία φοβήθηκε τις αντιδράσεις των συγγενών του θύματος και επέλεξε να τον μεταφέρει στο γραφείο του εισαγγελέα, σχεδόν την ώρα της κηδείας του άτυχου οδηγού ταξί.

Τι λένε στο NewsIt σύζυγος και συνάδελφοι

Συντετριμμένη η σύζυγός του, Καλλιάνθη Τζέλου, δηλώνει στο NewsIt.gr “Είναι δύσκολη ώρα. Δεν ξέρω τίποτα, μόνο ότι τον σκότωσαν. Τι να σας πω κι εγώ; Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη.”

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ταξί της Καστοριάς, Μάκης Μπέλλος μιλώντας στο NewsIt.gr αναφέρει “Από κάποιες κάμερες που υπήρχαν στην περιοχή κατέληξαν στον δράστη. Έδειχναν τον αστυνομικό να μπαίνει στο ταξί του συναδέλφου. Τον ξέρω χρόνια, ήταν οικογενειάρχης με 2 παιδιά.”

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Αθήνα και πήγε με μετάθεση στην Καστοριά, όπου εντάχθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και στην Ομάδα Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας. Παρότι συμμετείχε αρχικά στις έρευνες για τη δολοφονία, συνελήφθη έπειτα από βίντεο που είχαν καταγράψει οι κάμερες στις πιάτσες, το οποίο τον έδειχνε να μπαίνει στο ταξί.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 52χρονος οδηγός ταξί, βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι ο άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από το ταξί του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr ο 53χρονος ήταν 40 με 50 μέτρα μακριά από το ταξί του και είχε τραύμα από πυροβόλο όπλο στον κρόταφο. Έχει βρεθεί κάλυκας, ο οποίος φαίνεται να είναι από όπλο 45 χιλιοστών αλλά περισσότερα στοιχεία θα δείξει η βαλλιστική.

Πανικός επικράτησε σε όλη την Καστοριά. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ συναγερμόςσήμανε σε όλη την πόλη όπως βλέπετε στις πρώτες εικόνες από το αιματοβαμμένο σημείο.

Τον έψαχναν όλο το απόγευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικοί του άνθρωποι έψαχναν τον οδηγό ταξί από νωρίς το απόγευμα. Συγκεκριμένα, γύρω στις 17:30 άρχισαν να τον αναζητούν γιατί δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Νεκρός βρέθηκε λίγο πριν τις 21:00.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, εντοπίστηκε το όχημά του στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρία στην Αθήνα.

Όλα αυτά, την ώρα που παραμένει ασύλληπτος ο μανιακός δολοφόνος των ταξιτζήδων στην Αθήνα. Μάλιστα, στο πρώτο άκουσμα της είδησης, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν μήπως συνδέονται οι υποθέσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίλτος Σακελλάρης – Θεοδόσης Πάνου – newsit.gr
Με πληροφορίες από svouranews, alphafm.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βίντεο: Στον εισαγγελέα ο δράστης του εγκλήματος της Καστοριάς, την ώρα της κηδείας του θύματος – Οι αντιφάσεις του και το κίνητρο της δολοφονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.