Τhe Freedom puzzle: Ένα εικαστικό δρώμενο δημιουργήθηκε με έργα παιδιών από έντεκα χώρες των πέντε ηπείρων



dtkustkstkktsuktskst

Η έννοια της Ελευθερίας μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η Εικαστικός Ελένη Δινοπούλου παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί ένα Εικαστικό δρώμενο με τίτλο: Τhe Freedom puzzle

Το παζλ δημιουργήθηκε με έργα παιδιών από έντεκα χώρες των πέντε ηπείρων.

Με αφορμή τα μηνύματα τα οποία βγήκαν μέσα από έργα τα παιδιών.

Παιδιά από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες συνεργάστηκαν και εκφράστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Οι ζωγραφιές τους μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα, τις μορφές και τον χώρο που χρησιμοποίησαν άλλοτε μας έδειξαν καθαρά το νόημά τους και άλλοτε αποκρυπτογραφήσαμε τα θέλω τους. Αποδεικνύεται με την έρευνα αυτή ότι όλα τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές τους μιλάνε την ίδια γλώσσα. Μας «είπαν», μας «έδειξαν» αυτά που πραγματικά προσδοκούν. Η έρευνα αυτή μας βοήθησε να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας για το τι πραγματικά θέλουν τα παιδιά και να σκεφτούμε αν είναι πραγματικά ελεύθερα.

Το παζλ δημιουργήθηκε με έργα παιδιών από έντεκα χώρες των πέντε ηπείρων. Κατόπιν συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και παιδιά αρκετών σχολείων της Ευρώπης (Βουλγαρίας, Ουκρανίας, Σλοβενίας, Λετονίας, Σουηδίας, Πολωνίας), της Ασίας (Τουρκία), του Καναδά (Τορόντο), της Αυστραλίας (Μελβούρνη), της Αιγύπτου (Αλεξάνδρεια) και διαφόρων Ελληνικών σχολείων ολοκληρώθηκε το ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Αυτή η κοινή γλώσσα που δημιουργήθηκε μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε κάλλιστα μέσω των χρωμάτων και των μορφών.

Συνεργάστηκαν:
H Γλύκα Διονυσοπούλου (Εικαστικός) είχε την επιμέλεια της Performance.
Η Δέσποινα Μπατσή (καθηγήτρια αγγλικών) συνεργάστηκε στο διαδικτυακό πρόγραμμα e-Twinning.
O Γιώργος Δελιόπουλος (ποιητής) έγραψε το ποίημα που πλαισιώνει το έργο.
Ο Κώστας Μανουσαρίδης είχε την επιμέλεια του βίντεο.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.