Αφιέρωμα για τους Μωμόγερους στην εκδήλωση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάςmomogeroi_nekrotafeio_2

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Λαογραφικό – Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, οργανώνει αφιέρωμα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Το αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη από 10 έως 12 Μαρτίου 2017.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην εγγραφή του δρωμένου των Μωμόγερων στον παγκόσμιο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.

Το πλήρες πρόγραμμα για την εκδήλωση αυτή είναι το εξής :

Κοβεντάρειο, ώρα 17:30
Η Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το δρώμενο των Μωμόερων σε οκτώ χωριά της Κοζάνης. Εορταστικές εκδηλώσεις με παρουσίαση του εθίμου.
Χαιρετισμοί
-Λευτέρης Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης
-Σάββας Ζαμανίδης, Δήμαρχος Εορδαίας
-Φάνη Φτάκα – Τσικριτζή, Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης.
-Σταυρούλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.
-Ζήσης Σκαμπάλης, Δ/ντής Λαογραφικού Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης.
Εισηγήσεις
18:00 – 18:15 Μυροφόρα Ευσταθιάδου, υποψήφια διδάκτωρ Λαογραφίας, εισηγήτρια του θέματος των Μωμόερων για την ένταξή του στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
18:15 – 19:30 Εκπρόσωποι των 8 κοινοτήτων (Αγίου Δημητρίου, Αλωνακίων, Πρωτοχωρίου, Σκήτης και Τετραλόφου Κοζάνης και Ασβεστόπετρας, Καρυοχωρίου και Κομνηνών Εορδαίας).

Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης, ώρα 20:30
Εορταστική εκδήλωση για την ένταξη των Μωμόερων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Στοιχείων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Χαιρετισμοί:
-Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης
-Δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης
-Κώστας Αλεξανδρίδης, ηθοποιός-σκηνοθέτης και πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτισμικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόεροι»
-Το δρώμενο των Μωμόερων

Σας καλούμε με την παρουσία σας να τιμήσετε την εκδήλωση έτσι ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε την αξία και την αναγκαιότητα σεβασμού, διατήρησης και ανάδειξης εθίμων και δρωμένων τέτοιου χαρακτήρα, που κουβαλώντας μας μαζί τους στη μακραίωνη πορεία τους, τείνουν να μας αυτοπροσδιορίζουν.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα – Κλικ εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.