Παρέλαση καρναβαλιστών και φανός νεολαίας την Παρασκευή στην Κοζάνη – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων



wu456w546uw564uiw56ui5u6iw5

Συνεχίζονται με αμείωτο κέφι οι εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς που σχεδίασε και οργανώνει ο ΟΑΠΝ. Οι εκδηλώσεις καθημερινά περιλαμβάνουν υπαίθρια γλέντια στους Φανούς, χορούς και δρώμενα στην κεντρική πλατεία, γλέντια με μπάντες χάλκινων στα μαγαζιά και στους δρόμους αλλά και γιορτές αφιερωμένες αποκλειστικά στα παιδιά και στους νέους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για νέους έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου από τις 19.30 – 20.30 στο Κέντρο της Κοζάνης παρέλαση με καρναβαλιστές νεολαίους που θα χορεύουν στους δρόμους και θα γλεντούν συνοδεία χάλκινων πνευστών. Το αποκορύφωμα της βραδιάς θα γίνει με το άναμμα Φανού Νεολαίας στην κεντρική πλατεία στις 21.00 όπου όλοι οι νέοι θα ζήσουν τη μυσταγωγία του μοναδικού αυτού εθίμου υπό τους ήχους χάλκινων αλλά και θα μυηθούν στα παραδοσιακά κοζανίτικα αποκριάτικα τραγούδια από πρωτοτραγουδιστές φανών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

11.00 Κεντρική Πλατεία – Κεντρικοί Πεζόδρομοι: Sourd Games για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου με διοργανωτές τους Προσκόπους και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κοζάνης.

ΒΡΑΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΧΩΡΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΛΜΩΠΙΑΣ)
19.00 – 19.30 Κεντρική Πλατεία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συμμετέχουν: Σύλλογος Γυναικών Φούφα «Η Αγία Παρασκευή», Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων «Καστράνιτσα», Πολιτιστικός Σύλλογος οικισμού Καρδιάς Πτολεμαΐδας «Η Μέρα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση Κοζάνης».
19.30 – 20.30 Κέντρο πόλης Κοζάνης: Καρναβαλιστές νεολαίοι παρελαύνουν στους δρόμους του κέντρου. Γλέντι και χορός συνοδεία χάλκινων πνευστών.
20.30 – 21.00 Κεντρική Πλατεία: Φανός Αλώνια. Χορευτικό Ενηλίκων & Φανός.
21.00 Κεντρική Πλατεία: Φανός Νεολαίας.
21.00 Φανός Αλώνια: Άναμμα & γλέντι του Φανού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.