Άκρως επιτυχημένο το 3ο Rally Sprint Βελβεντού! Δείτε τα βίντεο και τα τελικά αποτελέσματα

1wrthwryj56ywjy5t

3ο Rally Sprint Βελβεντού: Αποτελέσματα, 2 βίντεο από παρουσίαση-πανηγυρική εκκίνηση και ειδική διαδρομή-απονομές

Με τις απονομές των επάθλων στους νικητές, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016 με απόλυτη επιτυχία το 3ο Rally Sprint Βελβεντού, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ) υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2016, αγώνας που συμπεριλαμβάνονταν στους επίσημους αγώνες του Κυπέλλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Βελβεντού ο Τεχνικός Έλεγχος των Οχημάτων, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να θαυμάσουν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ το βράδυ έγινε η πανηγυρική παρουσίαση των αυτοκινήτων με τα πληρώματά τους (οδηγού – συνοδηγού) και η επίσημη εκκίνηση του 3ου Rally Sprint Βελβεντού «Βαγγέλης Παλαπανίδης». Με αγωνιστικά αυτοκίνητα -22 σε αριθμό- από τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τα Γιάννινα, το Βόλο και μέχρι τον Πύργο, καθώς και «τοπικές» συμμετοχές από την Πτολεμαΐδα και το Βελβεντό.

Το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στην αφετηρία της Ειδικής διαδρομής Μικροβάλτου – Λιβαδερού, λίγο πριν τη γέφυρα του «Λάκκου της Κατερίνης» στην είσοδο του π. δήμου Καμβουνίων, τα είκοσι δυο (22) αυτοκίνητα και η εκκίνηση δόθηκε στις 11:30πμ.

Η εξαιρετική σε φυσικό πλούτο διαδρομή, ο καλός καιρός και ο πολύς κόσμος που είχε συγκεντρωθεί σε κάθε σημείο καλής οπτικής επαφής, ήταν το κίνητρο για τους οδηγούς να πατήσουν …τέρμα τα γκάζια και να χαρούν οι ίδιοι τον αγώνα, κάνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους και αποκομίζοντας μια πολύ καλή εμπειρία. Για τους θεατές αποτέλεσε μια ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρωτοφανές -για την περιοχή- και ανεπανάληπτο θέαμα. Η Ειδική διαδρομή των 16,1 συνολικά χιλιομέτρων, από τις στροφές του «Μάλλιου», το πέρασμα από τη δημοσιά του Μικροβάλτου, η στροφή και η διαδρομή μέσω του γεωτόπου των «Μπουχαριών» και ο τερματισμός στην είσοδο του Λιβαδερού, αποδείχτηκε ιδανική.

Ο αγώνας των δυο περασμάτων της ειδικής διαδρομής ολοκληρώθηκε περί τις 14:00μμ και ανέδειξε νικητές τους Άκη Καλούδη και Σάκη Τοπούζη (οδηγός – συνοδηγός) του Ομίλου Φίλων Αυτοκινήτου Αλεξανδρούπολης (ΟΦΑΑ) με MITSUBISHI EVO8 και συνολικό χρόνο (στα δυο σκέλη) 18:27,63, δεύτερους τους Δημήτρη Μπατσάρα και Ιωάννα Γεωργάκα του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ) επίσης με MITSUBISHI EVO8 και συνολικό χρόνο 18:32,52, ενώ το βάθρο των νικητών συμπλήρωσαν οι, Νίκος Παυλίδης του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) και Νίκος Πετρόπουλος της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) με CITROEN DS3R3T MAX και συνολικό χρόνο 19:01,65.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον αγώνα ολοκλήρωσαν τα δεκαπέντε (15) αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ «εγκατέλειψαν» τα επτά (7).

Μετά και το δεύτερο σκέλος της ειδικής διαδρομής, τα αυτοκίνητα συνέχισαν και τερμάτισαν στο Βελβεντό, όπου σε γνωστό οικογενειακό κέντρο (“Μετόχι”) έγιναν οι απονομές των επάθλων στους νικητές καθώς και ειδικές βραβεύσεις. Η διοργάνωση έκλεισε με το γεύμα που παρατέθηκε στους συμμετέχοντες, ολοκληρώνοντας την άψογη φιλοξενία που επεφύλασσαν οι Βελβεντινοί διοργανωτές στα πληρώματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων και στους συνοδούς των.

Μεγάλη συμβολή στην υψηλών απαιτήσεων προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα, πέραν της Περιφέρειας, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, είχαν ομάδες υποστήριξης (Οδική Βοήθεια, διασώστες κ.α.), δεκάδες εθελοντές και πλειάδα χορηγών (ΑΣΕΠΟΠ, EXPRESS ΚΤΕΟ, «ΜΕΤΟΧΙ» κ.α.)

Το 3ο Rally Sprint Βελβεντού ήταν αφιερωμένο και έφερε την επωνυμία «Βαγγέλης Παλαπανίδης», τιμώντας έτσι τη μνήμη του για την πολυετή προσφορά του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στην στήριξή του στην ανασύσταση του ΣΜΑΒ, ενώ σχετική τιμητική πλακέτα θα επιδοθεί στην οικογένειά του.

Τα αποτελέσματα, με το συνολικό χρόνο στα δύο σκέλη του αγώνα, έχουν σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

2rwthgrthrthtrfsf

Γ.Μαστρ./περισσότερα στο mikrovalto.gr (3 βίντεο, 150 φωτο)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.