Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κοζάνης για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί τροχιάς απεξάρτησης από τον λιγνίτη της χώρας



aneksartitoi_ellines_kozanisΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Π.Ε. Κοζάνης: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη περί τροχιάς απεξάρτησης από τον λιγνίτη της χώρας δεν μας ξάφνιασαν καθόλου.

Η δήλωση Μητσοτάκη περί γρήγορης στροφής της χώρας στην  απεξάρτηση από τον λιγνίτη δεν μας ξάφνιασε καθόλου. Οι θέσεις του για την ΔΕΗ, το ασφαλιστικό και τους εργαζόμενους είναι γνωστές εδώ και χρόνια.  Η τελευταία δήλωση του, η οποία «καίει» τον λιγνίτη και την προσπάθεια ώστε αυτός να στηριχθεί και κοντά σε αυτόν να στηριχθεί η ΔΕΗ και η περιοχή, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είναι δείγμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που πρεσβεύει και του μένους που τον διακατέχει απέναντι στη ΔΕΗ.

Η κ. Σπυράκη, ο κ. Σκρέκας και τα στελέχη της ΝΔ σε Φλώρινα και Κοζάνη αντί να διαφημίζουν με κάθε τόνο και σε κάθε μέσο την πρωτοβουλία «σωτηρίας» του λιγνίτη μέσω  του Ε.Λ.Κ. στην Ε.Ε. για δωρεάν δικαιώματα ρύπων, ας πείσουν πρώτα τον αρχηγό τους τον κ. Μητσοτάκη περί της σπουδαιότητας , της αναγκαιότητας και της συνεισφοράς του λιγνίτη στην χώρα.

Αναμένουμε την αντίδραση των φορέων Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα Κοζάνης – Φλώρινας  (πιθανότατα όχι του δημάρχου Κοζάνης,  καθώς η ταύτιση των απόψεων είναι εντυπωσιακά υψηλή) για την προκλητική δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και την επίσημη θέση των  κομματικών στελεχών της περιοχής. Τι υπερισχύει; Οι δηλώσεις των τοπικών στελεχών ή οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Μήπως πρόκειται για θέμα «ελλιπούς πληροφόρησης» όπως ισχυρίστηκε υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος;

Είμαστε σίγουροι ότι τα τοπικά ΜΜΕ θα το αναδείξουν σε διάσταση, ανάλογη της διάστασης που πήραν οι τελευταίες πρωτοβουλίες και δράσεις για την ουσιαστική υποστήριξη του λιγνίτη και της λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε την ώθηση που έδινε ως κυβερνητικό στέλεχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ιδιωτικοποίηση των πάντων και την εξαφάνιση του Δημόσιου Τομέα.

Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.