Με την υποστήριξη της ΑΝΚΟ, του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας το 1ο Agrofest στα Σέρβια

agrofest34534676763578563853

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Agrofest, του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας που διοργανώνει ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου ΠΕ Κοζάνης.

Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος του εκθεσιακού χώρου έχει καλυφθεί και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων συνεχίζει να διαμορφώνεται. Οι εντυπώσεις εντός και εκτός περιοχής είναι ιδιαίτερα θετικές, ενώ η συνολική απήχηση που είχε η ανακοίνωση της διοργάνωσης έχει εντυπωσιάσει τους διοργανωτές.

Σημαντικό είναι το γεγονός, πως τρεις σημαντικοί θεσμοί έχουν ήδη αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, στηρίζοντας το σύνθημα του φεστιβάλ: Δουλειά, Καινοτομία, Εξωστρέφεια.

Η ΑΝΚΟ, η Αναπτυξιακή Εταιρία Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζει έμπρακτα το φεστιβάλ, τόσο με την τεχνογνωσία της, όσο και προσφέροντας τα χρήσιμα εργαλεία και τα κανάλια επικοινωνίας που έχει στη διάθεσή της από την πολυετή εμπειρία της με τους επενδυτές του πρωτογενούς τομέα. Μάλιστα, προγραμματίζεται μία ειδική ενημερωτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για τους εκθέτες και τους επισκέπτες με θέμα τα  αναπτυξιακά εργαλεία που τρέχουν την περίοδο αυτή (LEADER κ.α.).

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου ανταποκρίθηκε θετικά στο να υποστηρίξει το Φεστιβάλ ως κατ’ εξοχήν αρμόδιο, αφού είναι νομοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου. Πρόκειται δε, να διοργανωθεί μία σημαντική ημερίδα στα πλαίσια του φεστιβάλ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ κ. Θοδωρή Σιόγκα, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα: “STARTUP ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020”.

Επιστολή απέστειλε στον κ. Κοσματόπουλο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, κ. Ηλιόπουλος, στην οποία  αναφέρει πως ο Εμπορικός Σύλλογος της Πτολεμαΐδας θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το Agrofest. Στην επιστολή ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων αναφέρει: “Είχαμε την ευκαιρία να δούμε ιδίοις όμμασι το πάθος με το οποίο υποστηρίζατε το Δήμο σας, τα προϊόντα σας και τους παραγωγούς σας κατά τη διάρκεια της 8ης Γενικής Εμπορικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας Egnatia Expo. Είναι χαρά μας, να είμαστε δίπλα σας και σε αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας την πολύ καλή συνεργασία που αναπτύσσουν οι φορείς που εκπροσωπούμε.”

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή παραγωγών στο φεστιβάλ συνεχίζεται. Πληροφορίες για συμμετοχές στο φεστιβάλ, δίνονται από την κ. Σοφοκλή Μποτονάκη ( Τηλ. 6909909500) και το Δήμο Σερβίων Βελβεντού (Τηλ. 24643 50122).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.