Προβολή της αντιρατσιστικής ταινίας «PRIDE» στην Πτολεμαΐδα



kyffuyfltrjdsuΠροβολή της ταινίας “PRIDE”
Kυριακή 6 Μαρτίου, 7:00 μμ
Αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας
Διοργανώνει : Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό

H Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Pride» (παραγωγή του 2014). Μια ταινία εξαιρετική, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα στην Αγγλία της Θάτσερ (δεκαετία ’80),  που προσπαθεί να αναδείξει το μήνυμα της αλληλεγγύης «διαφορετικών» τμημάτων της κοινωνίας, που τους ενώνει η συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους κοινούς δυνάστες τους.

Το μήνυμα της αλληλεγγύης στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, πρέπει να αναδειχθεί όσο ποτέ. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η ανεργία μεγαλώνει, τα σπίτια μας απειλούνται με πλειστηριασμούς, νέες περικοπές δρομολογούνται στις συντάξεις, όλο και περισσότερο  ντόπιοι άνθρωποι της δουλειάς δυσκολεύονται ακόμα και για ένα πιάτο φαΐ.

Το προσφυγικό δράμα έρχεται σε μια τέτοια περίοδο  να προσθέσει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά στην αθρωπιστική κρίση που βιώνουμε στην Ελλάδα. Άντρες και κυρίως γυναικόπαιδα που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων της «πολιτισμένης Δύσης» αντιμετωπίζονται σαν «βάρος» από όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, το Αιγαίο έχει πλημμυρίσει με πτώματα. Ο ήδη καταχτυπημένος απλός λαός στην Ελλάδα έχει δείξει μέχρι στιγμής συγκλονιστική αλληλεγγύη σε όλη την Ελλάδα σε αντίθεση με την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, την ακροδεξιά, τα ΜΜΕ και πολλούς ακόμα αντιδραστικούς θεσμούς στη χώρα.

Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καθώς και η αλληλεγγύη γενικώς όλων των θυμάτων των μνημονίων, της φτώχειας και του πολέμου, αφορά την υπόθεση της ανθρωπιάς. Για να μην αρχίσουν να πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι μπροστά στα μάτια μας, δίπλα στην πόρτα μας.

Αφορά όμως κι εμάς τους ίδιους. Γιατί οι καταπιεσμένοι, αν ενωθούμε, μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες μας πιο εύκολα και να ανατρέψουμε τους καταπιεστές μας.

Γιατί ενωμένους δεν μπορεί να μας χωρίσει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που εξυπηρετεί τα σχέδια των μεγάλων αφεντικών της χώρας και του πλανήτη.

Η  ταινία προβάλλεται στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας για την 21 Μάρτη- Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, με κεντρικό σύνθημα φέτος την αλληλεγγύη  στους πρόσφυγες άνευ όρων.

Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό καλεί τον κόσμο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Καλούμε επίσης στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για φτωχούς ντόπιους συμπολίτες μας που το έχουν  ανάγκη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.