Στους δρόμους οι αγρότες και στην Ημαθία – Πάνω από 1000 άτομα στον κόμβο της Κουλούρας – Δείτε το βίντεο



Djqw6d0k4YPg8yFXNeJs

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την έντονη βροχή που έπεφτε αδιάκοπα από το βράδυ και συνεχίστηκε με την ίδια ένταση όλη τη μέρα πάνω από 1000 αγρότες από την Ημαθία συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Κουλούρας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που εξαγγέλθηκαν πανελλαδικά.

Υπενθυμίζεται ότι Αγροτικοί Σύλλογοι και Εκπρόσωποι του Αγροτικού κόσμου από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου αλλά η συνάντηση αυτή κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία καθώς όπως τονίστηκε τα μνημονιακά μέτρα δεν επιτρέπουν καμία απόκλιση.

Το φορολογικό σύστημα που επιχειρείται να επιβληθεί στους αγρότες αποτελεί ταφόπλακα. Όπως τονίστηκε σήμερα στη συγκέντρωση των αγροτών στην Κουλούρα οι παραγωγές έχουν μείνει μέσα στα χωράφια ενώ για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο είναι αδύνατη κάθε σκέψη για έναρξη καλλιεργητικής ανάπτυξης δεδομένου ότι με το ισχύον φορολογικό σύστημα και την προκαταβολή των φόρων οι αγρότες δηλώνουν αδυναμία να προχωρήσουν σε κάθε καλλιεργητική διαδικασία.

«Μας οδηγούν στον αφανισμό» τόνισαν με έμφαση οι αγρότες εκφράζοντας την αγωνία τους όχι απλά για την όποια προοπτική, αλλά για την ίδια τους την ύπαρξη και την επιβίωση.

Όπως τονίστηκε σήμερα από τους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες καθώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν υπάρχει αύριο.

Οι αγρότες έδωσαν ραντεβού για αύριο Παρασκευή στον ίδιο χώρο για ακόμα πιο μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ταυτόχρονα έστω και στην ύστατη στιγμή απευθύνουν έκκληση προς την πολιτεία να πάρει πίσω τα επώδυνα μέτρα που οδηγούν στην πλήρη καταστροφή όλων των αγροτών.

Ρεπορτάζ Δημήτρης Καρολίδης για το Verianet.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στους δρόμους οι αγρότες και στην Ημαθία – Πάνω από 1000 άτομα στον κόμβο της Κουλούρας – Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.