Πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Κοζάνη

Ημερίδα με θέμα τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων διοργάνωσε στο Κοβεντάρειο το πρωί της Τρίτης η σχολική σύμβουλος A/θμιας Εκπαίδευσης της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κοζάνης, με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών.

Στις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζονται στο σύγχρονο σχολείο και την αποδόμηση των στερεοτύπων αναφέρθηκε η διοργανώτρια σχολική σύμβουλος Ζωή Μήλιου, εισάγοντας τους  εκπαιδευτικούς στις βασικές έννοιες της επικοινωνίας με βιωματικό τρόπο.

Με θέμα “αλλάζοντας το οικοσύστημα της σχολικής αίθουσας: εμείς ως κινητήριος δύναμη για την αλλαγή κουλτούρας” μίλησε η επικοινωνιολόγος    Δρ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, εστιάζοντας στο ζήτημα της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών που  θα βοηθήσουν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τις σχολικές αίθουσες οάσεις παιχνιδιού.

Από την πλευρά του ο επικοινωνιολόγος-παιδαγωγός Ανδρέας Φιλιππόπουλος τόνισε την ανάγκη να ανακαλύψει κάποιος τον εαυτό του, ερχόμενος αντιμέτωπος με όσα έχει μέσα του, προχωρώντας σε μια μια νέα «κατασκευή» εκπαιδευτικού/εκπαιδεύτριας.

Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών που έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα ζητήματα επικοινωνίας στο σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.