Συνάντηση Ραχήλ Μακρή με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων



Ο Ελληνικός Λαός τις τελευταίες μέρες, γίνεται μάρτυρας ψεμάτων χωρίς τέλος σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια επικοινωνιακής δημιουργίας προπετάσματος καπνού επιχείρησε να παρουσιάσει το μέτρο ως απαίτηση των «θεσμών», «δανειστών», «τοκογλύφων» ή «εκβιαστών» όπως τους έχουν ονομάσει τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωση της διέλυσε τον ισχυρισμό του εσωτερικού της εταίρου στο 3 μνημόνιο.

Το γαϊτανάκι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πατρότητα της ευθύνης προσπαθεί να λύσει ως νέος «Πόντιος Πιλάτος» η υπηρεσιακή κυβέρνηση με την αναβολή απόφασης για τον ψηφισμένο νόμο από τον Οκτώβριο και τη νέα Βουλή.

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο ψηφίστηκε από όλο το μνημονιακό τόξο των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ ως υποτιθέμενο ισοδύναμο αντισταθμιστικό στην μείωση του ΦΠΑ του Βόιου κρέατος από το 23% στο 13%.

Βέβαια ούτε αυτό ισχύει καθώς για να υπάρξει ισοδύναμο μέτρο οφείλει να έχει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Να φέρνει χρήματα στο δημόσιο ταμείο.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη έχουν κλείσει δυο σχολεία στον Πειραιά και στα υπόλοιπα ανά την Χώρα η μείωση στις εγγραφές αγγίζει το 15%.
Η αλήθεια είναι ότι κάθε μαθητής που μετακινείται από την ιδιωτική στη δημόσια εκπαίδευση αυξάνει το λειτουργικό κόστος των δημόσιων σχολείων κατά 6000 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ του 2010. Το ποσό αυτό είναι πολλαπλάσιο των εσόδων από την επιβολή του ΦΠΑ.
Η αλήθεια είναι ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν μπορούν να απορροφήσουν τον φόρο καθώς το 80% των εξόδων τους είναι ανελαστικές δαπάνες μισθών και ασφαλιστικών εισφορών.

Για το συγκεκριμένο θέμα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστόδουλο Κακαδιάρη και Φώτιο Ζαγοριανάκο συναντήθηκε με την υπ. Βουλευτή της Λαϊκής Ενότητας κα Ραχήλ Μακρή, στο κτήριο της Βουλής προκειμένου να την ενημερώσει.

Η κα Ραχήλ Μακρή λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που κατατέθηκαν συμφώνησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε λουκέτο τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ανεργία εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε βοηθητικά επαγγέλματα και σε τελική μείωση των δημοσίων εσόδων.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν ως προαπαιτούμενα και του 3ου μνημονίου καθώς και αυτά που απορρέουν από αυτό αποτελούν ευθεία επίθεση στο δημόσιο ταμεία και την τσέπη των Ελλήνων πολιτών προς όφελος των πολυεθνικών και των δανειστών δήλωσε η κ. Ραχήλ Μακρή.

Η Λαϊκή Ενότητα είπε την αλήθεια από την αρχή και παραμένει στο πλευρό κάθε θιγόμενου από τα άδικα και ανούσια μέτρα του μνημονίου που έφερε η διαπραγμάτευση του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.