Ο πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Β. Κωνσταντόπουλος για το έργο του δικτύου άρδευσης ΒελβεντούΤου Β. Κωνσταντόπουλου, Πρώην Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού:

Σχεδόν πανηγυρικό χαρακτήρα προσέδωσε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού στην  υπογραφή της σύμβασης του έργου «εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Βελβεντού.

Ακούγοντάς τον κανείς στις δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε θα συμπέρανε ότι το έργο αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση και ότι  «κατόπιν μόνον δικών του ενεργειών» υλοποιείται.

Η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική.

Η πρόταση για το έργο αυτό υποβλήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί των ημερών της δικής μας θητείας το Φθινόπωρο του 2013 , μια πρόταση προϋπολογισμού 434.000 €. που συντάχθηκε από τους συμβούλους του Δημάρχου  με την καθοριστική συμβολή του τεχνικού συμβούλου του ΤΟΕΒ Βελβεντού κ. Κοσμά Δημητρίου. Η ένταξη του έργου εγκρίθηκε την  Άνοιξη του 2014, λίγο πριν τις εκλογές.

Μάλιστα το έργο αυτό ήταν η τρίτη  μεγάλη παρέμβαση που επιχειρήσαμε ως δημοτική αρχή στα αντλιοστάσια και το δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Βελβεντού.

Συγκεκριμένα τα έργα αυτά κατά σειρά ήταν:

Τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδροληψιών στο δίκτυο άρδευσης προϋπολογισμού 600.000€. Ήταν ένα έργο ενταγμένο από την προηγούμενη δημοτική αρχή του πρώην δήμου Βελβεντού. Εμείς διενεργήσαμε τον διαγωνισμό και εκτελέσαμε το έργο με πολύ καλά όπως προκύπτει από την λειτουργία του εξοπλισμού αποτελέσματα. Το έργο λειτούργησε το Φθινόπωρο του 2012.

Εκσυγχρονισμός κεντρικού αντλιοστασίου και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδροληψιών στο δίκτυο άρδευσης (β΄φάση), προϋπολογισμού επίσης 600.000 €. Το έργο μελετήθηκε, υποβλήθηκε ως πρόταση, εγκρίθηκε, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός και εκτελέστηκε άρτια επί της δικής μας θητείας. Λειτούργησε δε το Φθινόπωρο του 2013.

Τελευταίο,  το έργο του οποίου την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος, για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης, προϋπολογισμού 434.000 €, έργο το οποίο ήταν ενταγμένο από μας, αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διενέργειας του διαγωνισμού, η ανάδειξη του αναδόχου και η εκτέλεσή του.

Εκπόνηση της μελέτης στεγανοποίησης της κεντρικής δεξαμενής άρδευσης κοντά στο Σκεπασμένο, με προϋπολογισμό έργου 71.000 €.
Και βεβαίως καθοριστική ήταν η  συμβολή μας ως δημοτική αρχή στο ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών υλοποίησης του άλλου μεγάλου έργου, που υλοποιεί  ο ίδιος ο ΤΟΕΒ Βελβεντού, την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ.
Εμείς πραγματικά χαιρόμαστε γιατί η παρούσα δημοτική αρχή υιοθέτησε την πρότασή μας και προχώρησε στην υλοποίησή της, όμως θα πρέπει τα πράγματα να λέγονται με τ’ όνομά τους και να αποδίδονται «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του λαού τω λαώ».
Είμαστε στην διάθεσή της με προτάσεις αναπτυξιακές για το καλό του τόπου μας και των πολιτών της.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.