Εξορμήσεις του Συνδικατου Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής – αργίας – Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργίαΌχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Όχι στο νέο μνημόνιο
Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στο νέο μνημόνιο αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουν νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα. Ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν ”μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας” είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και ”τολμηρή αναθεώρηση” για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλαδή κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την ”παραγωγικότητα” του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.
Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην κάνουμε πίσω από δικαιώματα και διεκδικήσεις.
Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας έπεσαν. Όσα προεκλογικά έλεγε για Νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων για να υφαρπάξει την ψήφο μας.
Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρά πέντε υπονομεύοντας τες από την προκήρυξη τους αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία τους, για την ενημέρωση, την οργάνωση της πάλης, που τόσο καιρό έσπερνε αυταπάτες ότι κάτι καλό θα ‘φερνε η νέα «αριστερή» κυβέρνηση, βάζοντας στο γύψο όποια αγωνιστική διάθεση υπάρχει.
Συναδέλφισσες-οι,
 Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα ”Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο” είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.
Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασίας. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.
Κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο.  Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.
Κανένας μόνος του! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν παραιτούμαστε!
Απαιτούμε:
Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.
Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.
Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
Κατάργηση των διοδίων.
Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.

Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.