Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ενημέρωση παραγωγών-αγροτών για την πιστοποίηση στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ενημερώνει τους παραγωγούς που χρησιμοποιούν γεωργικά φάρμακα ότι, σύμφωνα με το Ν.4036/2012 (ΦΕΚ Α/8) «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις», μετά την 26η Νοεμβρίου 2015 η λιανική πώληση φαρμάκων για επαγγελματική χρήση από τις επιχειρήσεις γεωργικών φαρμάκων θα πραγματοποιείται, εφόσον γίνεται η εφαρμογή τους από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
 
Το πιστοποιητικό αυτό χορηγείται στους ενδιαφερόμενους έπειτα από τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις σε κέντρα πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr – Φορείς Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων).
 
Στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στα Σέρβια και στις εγκαταστάσεις του Εδαφολογικού Κέντρου θα λειτουργήσει Φορέας Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων.

Το ποσό της συμμετοχής είναι 50€.

Στην παραπάνω οικονομική προσφορά περιλαμβάνεται και το παράβολο των 25€.Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται: Φωτοτυπία Ταυτότητας, ΑΦΜ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Τηλέφωνα : 24645 00101, 24645 00406-9, e-mail:info@agro-lab.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.