Εκδήλωση στην Κοζάνη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών



Η  26η Ιουνίου  καθιερώθηκε  ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα προώθησης της πρόληψης και της  αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και με τους  Δήμους  Κοζάνης και Εορδαίας διοργανώνει την  θεατρική παράσταση με το έργο
       
«Αίσωπος + Αδελφοί Γκριμ = Παιχνίδι»

Η παράσταση θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα «Τόπι» την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, ώρα 9 μμ, στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαϊδα (σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα δοθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας) & την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, ώρα 9 μμ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα Φίλιππος)

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αντί για εισιτήριο όσοι το επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΙΣΩΠΟΣ + ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΚΡΙΜ = ΠΑΙΓΝΙΔΙ»

Συνδυάζοντας σε μια παράσταση παραμύθια των Αδερφών Γκριμ και Μύθους του Αισώπου, τρεις ηθοποιοί αφηγούνται και ζωντανεύουν ιστορίες που μιλούν για πολλά απ’ αυτά που δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά απληστία, αλαζονεία, εγωισμός, εξαπάτηση, βία. Αλλά όχι μόνο. Μιλούν και για τα εφόδια που πρέπει να έχουν στο δρόμο προς την ενηλικίωση και την ολόπλευρη ανάπτυξή τους. Αγάπη, αλληλεγγύη, αποδοχή, γενναιοδωρία, πίστη στον εαυτό τους.

Σ’ αυτή τη γεμάτη κίνηση, ήχους και μουσική παράσταση τα παιδιά δεν είναι μόνο θεατές, αφού μέσα  από διαδραστικά παιχνίδια συμμετέχουν, ευαισθητοποιούνται, εκφράζονται, προτείνουν, δημιουργούν.
 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΤΟΠΙ»

(Πρωταγωνιστούν: Τα παιδιά Σκηνοθέτης: Δημήτρης Πλειώνης, Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Δανίκας, Μαρία Πανηγυράκη, Δημοσθένης Φίλλιπας)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.