Η Ραχήλ Μακρή για την τροπολογία αντιμετώπισης τριγωνικών συναλλαγών και φοροδιαφυγήςΡαχήλ Μακρή: «Έφτασε η στιγμή  του τέλους  του πάρτυ της  ανομίας και διαφθοράς της διαπλοκής Υπουργών με επιχειρηματίες»
 
Τους τελευταίους μήνες η Χώρα μας διεκδικεί την αξιοπρέπεια των πολιτών της, δεχόμενη συνεχείς  εκβιασμούς από όσους είχαν κληθεί από τις Κυβερνήσεις του παρελθόντος να μας βοηθήσουν.
Αποτελεί χρέος όλων μας να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια αποτίναξης της διαπλοκής και εξυπηρέτησης των ολιγαρχών, που υποβάθμιζαν την Ελληνική Κοινωνία και έστελναν τον λογαριασμό στους πολίτες.
Έφτασε η στιγμή να γίνει πράξη η Συνταγματική επιταγή για συμβολή στα φορολογικά βάρη ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.
Για να γίνουν τα λόγια πράξη οι Βουλευτές Νομού Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή και Νομού Βοιωτίας κος Ιωάννης Σταθάς κατέθεσαν την τροπολογία με γενικό αριθμό 175 και ειδικό 20 με θέμα: «Αντιμετώπιση των τριγωνικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται εντός Ελλάδος» στο νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις» που συζητείται σήμερα στο Κοινοβούλιο.
Οι προηγούμενοι Υπουργοί Οικονομικών, όπως ο κ. Στουρνάρας, καταργούσαν ή τροποποιούσαν το νομοθετικό πλαίσιο της Χώρας προκειμένου να απαλλάξουν από τα φορολογικά βάρη τους κατέχοντες παράκτιες εταιρίες και να στείλουν τον λογαργιασμό σε μισθωτούς και συνταξιούχους
Σήμερα με έργα εργαζόμαστε για να παρέχουμε τα θεσμικά όπλα στην Κυβέρνηση προκειμένου να συγκρουστεί με όσους βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον και πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα συνταχθεί με την λαϊκή επιταγή υιοθέτησης ενός δίκαιου και ουσιαστικού φορολογικού συστήματος.
Αναμένουμε από την αρμόδια Υπουργό να κάνει αποδεκτή την ανωτέρω αναφερόμενη τροπολογία κατάργησης των τριγωνικών συναλλαγών εντός Ελλάδος. Επιπρόσθετα βάση του θεσμικού πλαισίου όπως αυτό θα έχει τροποποιηθεί, θα μπορέσει να διεκδικήσει την καταβολή των βεβαιωμένων οφειλών και προστίμων από τις εταιρείες συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Λάτση που η σχετική δημοσιογραφική έρευνα εμφανίζει να τους έχουν καταλογιστεί.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
www.rachelmakri.com

Επισυνάπτεται η σχετική τροπολογία καθώς η τοποθέτηση της Βουλευτού Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή για την στοιχειοθέτηση της αναγκαιότητας υιοθέτησης της στο νομοσχέδιο: «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις»

Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις
Ολομέλεια

Η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο «Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες διατάξεις».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην εκ βάθρων αλλαγή του φορολογικού συστήματος, όπως είχαμε συνηθίσει να γίνεται, ανά εξάμηνο, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πάντα εις βάρος του πολίτη.
Το νομοθέτημα δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που είχαν συνηθίσει να τους διευκολύνουν οι υπουργοί για να αποφύγουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην εξάλειψη αδικιών και νομοθετικών ατοπημάτων που η πρόχειρη και ανούσια νομοθέτηση είχε θεσπίσει.
Οι ομογενείς, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι συμβολαιογράφοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων καθώς οι προτεινόμενες διατάξεις αποτελούσαν πάγια και δίκαια αιτήματα τους.
Διευκολύνουμε τους επιχειρηματίες προκειμένου να προβούν σε πραγματικές επενδύσεις και ορίζουμε το πλαίσιο ελέγχου των πράξεων τους.
Παρέχουμε κίνητρα για την δημιουργία ουσιαστικών θέσεων εργασίας, δεν επιδοτούμε την κατασκευή φωτοβολταϊκών με 19 εκ ευρώ για μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης. Ούτε φυσικά υποχρεώνουμε την ΔΕΗ να πουλά στον Μυτιληναίο ρεύμα με 40 ευρώ την μαγαβατόρα την ώρα που το κόστος παραγωγής είναι περίπου 56 ευρώ.
Για τα ανωτέρω έχουν κατατεθεί ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου με τελευταία την Ερώτηση 3299 με θέμα: «Υφίσταται πολιτική πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος προς την Αλουμίνιον ΑΕ με τιμολόγηση κάτω του κόστους εις βάρος της ΔΕΗ και των Ελλήνων Φορολογουμένων;» προκειμένου να ενημερωθεί ο αρμόδιος Υπουργός και να μπορέσει να υπερασπιστεί το συμφέρον των πολιτών σε αντίθεση με τους προηγούμενους που υπερασπίζονταν το συμφέρον των ολιγαρχών.
Απόδειξη εξυπηρέτησης συμφερόντων αλλότριων του δημοσίου αποτελεί η διάταξη που επιτρέπει στις μεγάλες εταιρίες να αναγνωρίζουν έξοδα και φοροαπαλλαγές για συναλλαγές που κάνουν εντός Ελλάδας μέσω φορολογικών παραδείσων.
Ο παράδεισος της φοροδιαφυγής κόστισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα που κόψατε από τις οικογένειες των μισθωτών και από τη σύνταξη των ηλικιωμένων θα μπορούσατε να τα έχετε εισπράξει από βεβαιωμένα πρόστιμα.
Πιο συγκεκριμένα το 2010 με την παράγραφο 6β του άρθρου 11 του νόμου 3842 εισάγονται 5 εδάφια που απαγορεύουν ουσιαστικά την μείωση του ενεργητικού μέσω τριγωνικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται με υπεράκτιες εταιρίες τις γνωστές offshore.
Διευκρινίζουμε ότι η μείωση του ενεργητικού οδηγεί σε μείωση της φορολογίας, γιατί ο φόρος των εταιριών υπολογίζεται σε ποσοστό των κερδών τους. Όσοι, λοιπόν, είχαν, την δυνατότητα να κρύψουν τα κέρδη μέσω εικονικών συναλλαγών με υπεράκτιες εταιρίες που οι ίδιοι έλεγχαν πλήρωναν λιγότερο φόρο.
Παρά την απαγόρευση ορισμένοι συνέχισαν την ανωτέρω πρακτική, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να τους επιβάλουν πρόστιμο.
Διαβάζουμε στο περιοδικό unfollow ότι «τα πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις για μια εταιρία και μόνο για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται στα 480 εκ. ευρώ, από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο, ενώ υπολογίζεται ότι, αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. Ευρώ.»
1,2 δισ. Ευρώ από μια και μόνη εταιρία, όσα περίπου κέρδισε το Ελληνικό κράτος όταν έκοψε τις συντάξεις των συνταξιούχων.
Με μια διαφορά. Τα χρήματα από τις συντάξεις τα κόψατε, τα χρήματα από τα πρόστιμα δεν τα εισπράξατε γιατί με την παράγραφο 12 του άρθρου 11 του νόμου 4110 του 2013 καταργήσατε τον περιορισμό αυτόν.
Φυσικά αφού καταργήσατε την διάταξη, καταργήσατε και τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί και δέσατε τα χέρια στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ποιον εξυπηρετήσατε με την πράξη σας αυτή;
Σύμφωνα πάντα με την δημοσιογραφική έρευνα «η πρώτη εταιρεία είναι η Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση»
Βέβαια όπως αναφέρεται «Πέραν των υπουργών, ρόλο στην προώθηση της διάταξης είχε αναλάβει και  ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος στις 21/08/2013 εξέδωσε την ΠΟΛ 1198/21-8-2013 εγκύκλιο, με την οποία επιχείρησε να δώσει «λύση» υπέρ των συμφερόντων των πετρελαϊκών ομίλων επιχειρώντας να καταργήσει την ισχύουσα για τη χρήση 2010 νομοθεσία.»
Καταθέτω στα πρακτικά την σχετική ΠΟΛ με την υπογραφή του κ. Θεοχάρη.
Για να δημιουργήσατε μάλιστα σύγχυση κατατέθηκε η τροπολογία 1251/67 στις 7 Μαρτίου 2014 από τους τότε υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης.
Με αυτή επαναφέρατε την ρύθμιση αλλά την τροποποιήσατε προκειμένου να μετατρέψετε ένα αμάχητο τεκμήριο σε μαχητό.
Δηλαδή να μην πληρώνουν όσοι τα έχουν καλά με την τότε πολιτική ηγεσία και να πληρώνουν οι υπόλοιποι.
Η τροπολογία ενσωματώθηκε στον νόμο 4250 του 2014, ο οποίος δεν ήταν φορολογικός, δεν ήταν καν του υπουργείου οικονομικών αλλά του κ. Μητσοτάκη και στόχευε στην αποδόμηση και την χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης.
Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θέλατε να αποδυναμώσετε και τους πιθανούς κομματικούς φίλους σας να εξυπηρετήσετε και φυσικά να στείλετε τον λογαριασμό στον Ελληνικό Λαό.
Έφτασε η ώρα να τελειώσει το πάρτι της ανομίας.
Έφτασε η ώρα να αναλάβει καθένας τα φορολογικά βάρη σύμφωνα με την φοροδοτική του ικανότητα, όπως προτάσσει το Σύνταγμα.
Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε με τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ιωάννη Σταθά την  τροπολογία με γενικό αριθμό 175 και ειδικό 20. Με αυτή επιτυγχάνεται η επιστροφή του αμάχητου τεκμηρίου που εισήγαγε ο νόμος 3842/2010 ώστε να μην φοροαπαλλάσσονται όσοι έχουν υπεράκτιες εταιρίες και κομματικούς φίλους.
Για το θέμα είχα καταθέσει την Ερώτηση με αριθμ πρωτ 7222/871 στις 24 Μαρτίου 2014, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ επί της ουσίας. Το μόνο που εισέπραξα ήταν υπεκφυγές.
Καλούμε την Υπουργό να την κάνει αποδεκτή, γνωρίζοντας την λάσπη που θα εξαπολύσουν όσοι κατέχουν τηλεοπτικούς σταθμούς και νιώθουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν ότι τους αναλογεί.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.