Επιτυχημένη η εκδήλωση για τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτώνστη Σιάτιστα



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2015 η ενημερωτική εκδήλωση για τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Βοΐου και ο Βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης στο ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Ο Βουλευτής και γεωπόνος, Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε τις προοπτικές και τον τρόπο παραγωγής και καλλιέργειας συγκεκριμένων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που ευδοκιμούν στα εδάφη και το κλίμα της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, και ειδικότερα του Βοΐου.

Στη συνέχεια, η κα Ζωή Γκερεχτέ, οικονομολόγος και υπεύθυνη του τμήματος ανάπτυξης υπαίθρου της ΑΝΚΟ, παρουσίασε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα Leader, των επενδυτικών σχεδίων που θα αφορούν την μεταποίηση, επεξεργασία και τυποποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γκερεχτές Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυσσαρίδης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας Δίκος Στέργιος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, επιχειρηματίες, και αρκετός κόσμος από τη Σιάτιστα και την περιοχή του Βοΐου γενικότερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.