Δικαιώθηκαν οι συνταξιούχοι – Άρθρο του Κώστα Πουτακίδη



Και να που φτάσαμε στο δια ταύτα.. αναφέρομαι στην τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ του Συμβούλιου της Επικρατείας για την νομιμότητα των περικοπών των κύριων και επικουρικών  συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ.

Μια απόφαση στην οποία σε παλαιότερο άρθρο μου επεσήμανα τις παρατηρήσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της βουλής όπου επεσήμανε την παράβαση του συντάγματος .

Παρατήρηση την οποία οι κυβερνόντες αγνοούσαν και καλούσαν τους βουλευτές να ψηφίσουν, καταργώντας την συνταγματική νομιμότητα την οποία όπως αποδεικνύετε εκ των υστέρων έγραφαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Αν κάποιος πολίτης είχε διατελέσει μια έκνομη πράξη, με δόλο όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση  η δικαιοσύνη θα του είχε επιρρίψει μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης…. στην προκειμένη περίπτωση ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Κατά τα άλλα πολίτες και πολιτικό σύστημα περιμένουμε σε τούτο το έρμο σύστημα να διορθωθούν τα πράγματα… Σίγουρα αν όχι αφελείς…. ήμαστε αιθεροβάμονες αν πιστέψουμε ότι θα διορθωθεί κάτι … Αυτό θα γίνει όταν ο νόμος δεν θα κάνει επιλεκτικές διακρίσεις…

Καιρός είναι οι κοινωνικές οργανώσεις να αφυπνιστούν καταθέτοντας μηνύσεις σε όλους εκείνους τους πολιτικούς που παραβιάζουν το σύνταγμα της χώρας… Αυτό θα αποτελούσε το τέλος ενός πολιτικού κατεστημένου και την αρχή ενός νέου που θα έθετε όρους και κανόνες με βάση πάντα την αυστηρή τήρηση του συντάγματος.

Η συνηθισμένη ατάκα των πολιτικών … κριθήκαμε για την πολιτική μας σε καμιά περίπτωση δεν τους απελάσει από ενέργειες και αποφάσεις παράνομες. Άλλο οι πολιτικές αποφάσεις και άλλο οι παράνομες που καταργούν την συνταγματική νομιμότητα στην οποία τα ορκίζονται για την πιστή του τήρηση!!!!

Έως ότου δεν υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις και εν προκειμένω από τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις καλό θα είναι να μην ελπίζουμε σε τίποτε ελπιδοφόρο για το μέλλον αυτής της χώρας. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.