Ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για τη διαδικασία επιλογής των μαθητών



Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και υποψήφιοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2015-16

       Θα θέλαμε καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε θερμά που προτιμήσατε και φέτος το Σχολείο μας. Η αγάπη και η υποστήριξή σας αποτελούν για μας στυλοβάτες στο έργο που επιτελεί το Σχολείο μας με σκοπό την πρόοδο όλων των παιδιών τόσο στη γενική όσο και στη μουσική παιδεία.
       Σας γνωρίζουμε ότι η διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. Η διαδικασία αυτή αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποκαλείται διάκριση ηχοχρωμάτων. Είναι ένα μουσικό ακουστικό παιγνίδι το οποίο, όπως και η γενικότερη διαδικασία δεν εξετάζει μουσική γνώση αλλά μουσική δεξιότητα. Ακολουθεί η ακρόαση των υποψηφίων από την 5μελή επιτροπή που εξετάζει την φωνητική και ρυθμική ικανότητα των μαθητών, η οποία επίσης δεν εξαρτάται από τη μουσική γνώση αλλά τη μουσική ικανότητα των υποψηφίων.
       Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας προσκαλεί τους υποψήφιους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ. στη συνάντηση γνωριμίας που θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη διαδικασία επιλογής αλλά και με το σχολικό περιβάλλον έτσι ώστε να μπορέσουν ανταπεξέλθουν με αυτοπεποίθηση και χωρίς άγχος.
       Ιδιαίτερη προετοιμασία για την διαδικασία δεν απαιτείται ούτε κάποια ιδιαίτερη μουσική γνώση.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχουν φοιτήσει σε κάποιο είτε για συστηματικές σπουδές είτε για προετοιμασία για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι υποψήφιοι θα τους γνωστοποιηθούν στη συνάντηση γνωριμίας. Σκοπός όλων είναι η διαδικασία επιλογής να είναι μία ευχάριστη εμπειρία για όλους, μια γιορτή της τέχνης και ειδικά της μουσικής.
      Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας σεμινάριο από κλιμάκιο μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας, στα πλαίσια του οποίου θα διεξαχθεί διαγωνισμός ερμηνείας μουσικών οργάνων της ορχήστρας με πρώτο βραβείο 1000 ευρώ για την αγορά μουσικού υλικού ή για σπουδές σε ωδείο. Αυτή είναι μία από τις πολλές δράσεις που θα έχουν την ευκαιρία να μετέχουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κατά το προσεχές σχολικό έτος.
      Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου μας (Β, Γ, Γυμνασίου και Α. Λυκείου) και να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την υποστήριξή σας.
Σας περιμένουμε στο σχολείο μας.

Με εκτίμηση

Η Δ/ ντρια
Μαρία Ντούρου
και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.