Ενημερωτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη Δυτική Μακεδονία»



Στην παρούσα περίοδο που η Κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης, δίνοντας τη μάχη ώστε να βγει η χώρα και η κοινωνία όρθια, χωρίς υφεσιακά μέτρα, χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς νέες απολύσεις, στο εσωτερικό της χώρας γίνεται μια προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης με στόχο την ανάπτυξη.

            Σ’ αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης, για επανάκαμψη της παραγωγής ζάχαρης στα επίπεδα πριν την κατάρρευση.

            Η προσπάθεια της κυβέρνησης που ξεκίνησε με τον ορισμό νέας διοίκησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης έφερε άμεσα αποτελέσματα, καθώς:

–         Βρέθηκαν οι πόροι για την εξόφληση των απλήρωτων παραγωγών τεύτλων, παραγωγής 2014.

–         Επαναλειτουργούν τα εργοστάσια ζάχαρης στο Πλατύ και στην Ορεστιάδα.

–         Δόθηκε η δυνατότητα σε αγρότες να καλλιεργήσουν και τη φετινή χρονιά (2015).

–         Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη λειτουργία και άλλων μονάδων από το 2016 και η επέκταση της καλλιέργειας, όχι μόνο στις παραδοσιακές περιοχές καλλιέργειας, αλλά και σε νέες περιοχές.

Για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας τα οφέλη, τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για άλλες κοινωνικές ομάδες (μεταφορείς, τευτλοεξαγωγείς, εποχιακά απασχολούμενους κ.ο.κ) είναι μεγάλης σημασίας.

Η συμβολαιακή γεωργία, που κάποιοι άλλοι, παλιότερα, επικαλούνταν, γίνεται σήμερα πράξη και μάλιστα σε πραγματικές συνθήκες.

Ο στόχος της κυβέρνησης και της χώρας μας συνολικά, για διατροφική αυτάρκεια, αναδιάρθρωση της παραγωγής, περιφερειακή ανάπτυξη, διατήρηση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού, υλοποιείται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Το νέο παραγωγικό μοντέλο στη βάση της οικονομίας των κοινωνικών αναγκών, με αιχμή την ανάπτυξη του αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κύριους πυλώνες, ώστε η χώρα να βγει επιτέλους από το τέλμα της κρίσης και να βρει δρόμους ανάπτυξης.

Η νομαρχιακή επιτροπή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας στη Δυτική Μακεδονία», προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες της περιοχής για τις δυνατότητες αξιοποίησης της τευτλοκαλλιέργειας, αλλά και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, για την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης, διατροφικής αυτάρκειας και εγχώριας παραγωγής ζάχαρης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Ιουνίου και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Δρεπάνου στην Κοζάνη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νικης, Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου και ο Αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΒΖ, Δημήτριος Γιαννακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.