Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Βοΐου για την πυροπροστασία



Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης  για τη λήψη μέτρων πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής των πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη  παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Κορδίστας Ανδρέας και Τσαρχάς Ιωάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός  Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Καρακουλάκης Παναγιώτης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Μαυροματίδης Κων/νος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νεάπολης Θεοχάρους Γρηγόρης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας Δημόπουλος Σωκράτης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης Σωτηριάδης Κων/νος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Κάτανας Ηλίας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πρόδρομος Ασλανίδης και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Τσοτυλίου Ζάχος Αθανάσιος.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στη σύσκεψη και τόνισε την αναγκαιότητα μίας καλής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων  για την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς και για τη σωστή ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Σ.Τ.Ο. τοποθετήθηκαν, κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς, και συμφώνησαν ότι θα πρέπει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας να είναι έτοιμος για την πρόληψη αλλά και την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς. Επιπλέον, αποφασίστηκαν μέτρα για την καλύτερη συνεργασία και τον συντονισμό των δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε η σημασία αντικατάστασης των ζημιών στους πυροσβεστικούς κρουνών και τις υδατοδεξαμενές του Δήμου.

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο που θα πραγματοποιεί το Δασαρχείο  προκειμένου να αποτρέψει πιθανές περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης σιτοκαλαμιών στους χώρους ευθύνης του Δήμου και να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Βοΐου θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα πυρκαγιάς, έχοντας στη διάθεσή του το κατάλληλο προσωπικό, τα απαραίτητα μηχανήματα και υδροστόμια για άντληση νερού και τη συνεργασία των Αντιδημάρχων για τον συντονισμό των δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες για την εκκένωση των Δημοτικών Διαμερισμάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καταστολή της.

Στο τέλος της σύσκεψης προτάθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής για την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου και την προστασία από πιθανά φαινόμενα πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Βοΐου έκλεισε τη σύσκεψη ευχόμενος σε όλους καλό καλοκαίρι, χωρίς πυρκαγιές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.