Πτολεμαΐδα: Πορεία Ειρήνης από την Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας



H Επιτροπή Ειρήνης Εορδαίας , η οποία είναι μέλος της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συνεχίζει και εντείνει την  αντιϊμπεριαλιστική – φιλειρηνική πάλη απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης και στις υπόλοιπες πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 17/05 στις 18.00, με σημείο εκκίνησης τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και κατάληξη την Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνει ομιλία και συναυλία από το ΕΟΡΔΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ.

Η Πορεία Ειρήνης γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι έντονα και το κεφάλαιο ενισχύει τις βάσεις για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο.

Τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία και η φτώχια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή μας και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών.«Ο πόλεμός τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».
 
Στη χώρα μας οι ψεύτικες προσδοκίες που καλλιέργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχετικά με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αποκαλύφτηκαν μέσα στο τρίμηνο που πέρασε από τις εκλογές. Η κατάσταση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων χειροτερεύει. Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, συγκυβέρνησης, Ευρωζώνης, ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως κοινή βάση των συνομιλιών αποτελεί η χρηματοδότηση και η ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι λίστες με τις αναδιαρθρώσεις μεγαλώνουν και ο λογαριασμός στέλνεται στο λαό: ασφαλιστικό, εργασιακά, μείωση συντάξεων, φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα από το πως θα ονομαστούν, οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας με νέα αντιλαϊκή συμφωνία, συνέχιση των ελέγχων, της εποπτείας των μηχανισμών της Ε.Ε και της Τρόικας, τις ΗΠΑ σε ρόλο «τίμιου διαμεσολαβητή».

Η αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται επικίνδυνη, εμπλέκει το λαό μας σε περιπέτειες.

Μετά τις πρώτες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι θα συνεχιστεί ο προσανατολισμός κι η συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακολούθησαν τα περί «στρατιωτικής διπλωματίας», «θρησκευτικής διπλωματίας» και της«αξιοποίησης»της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας με το βολικό πρόσχημα αντιμετώπισης του «ισλαμικού κράτους» και της «προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών» που χώνει τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε νέες επεμβάσεις και πολέμους με έπαθλο την ισχυροποίηση των συμφερόντων των μονοπωλίων από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων ενέργειας.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πόσο παραπλανητική είναι η αντίληψη ότι μπορούν να συμβαδίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με αυτά των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό άλλωστε αποτελεί ιστορικό δίδαγμα από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών ενάντια στο φασισμό- ναζισμό. Είναι επίσης η βασική αιτία που70 χρόνια μετά συνεχίζεται η συστηματική διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας από τους καπιταλιστές και τους πρόθυμους συνεργάτες-απολογητές τους.

Κλείνοντας 60 χρόνια από την ίδρυση της, η ΕΕΔΥΕ δυναμώνει την αντιϊμπεριαλιστική πάλη της και μαζί με το μαχόμενο εργατικό- λαϊκό κίνημα διεκδικούμε:

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Επιστροφή όλων των στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό.
Κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων και των στρατηγείων.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 Συνεχίζουμε τον αντιϊμπεριαλιστικό αγώνα. Συμμετέχουμε όλοι στην Πορεία Ειρήνης , δυναμώνουμε την πάλη μας :

✔ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
✔ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
 ✔ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.