Κοζάνη: Ο Δρ Γκάρεθ Όουενς θα παρουσιάσει τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα της αποκρυπτογράφησης του Δίσκου της Φαιστού



«Ο Δίσκος της Φαιστού αποτελεί ενδεχομένως αφιέρωμα στη Μεγάλη Μητέρα της Μινωικής Εποχής». Με αυτά τα λόγια, τον περασμένο Οκτώβριο στην Κοζάνη, ολοκλήρωσε την ομιλία του με θέμα: « Τα μυστικά του Δίσκου της Φαιστού», ο Δρ Γκάρεθ Όουενς, Γλωσσολόγος – Αρχαιολόγος, Συντονιστής του Προγράμματος  ERASMUS+  του ΤΕΙ Κρήτης και Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρόγραμμα ERASMUS+. Ο Δρ Όουενς αναφέρθηκε τότε, στην κοινή προσπάθεια με τον συνεργάτη του Δρ Τζον Κόουλμαν, Καθηγητή Φωνητικής στη Σχολή Γλωσσολογίας, Φιλολογίας και Φωνητικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, για την απόδοση της φωνητικής αξίας των σημείων που αποτυπώνονται στο Δίσκο της Φαιστού με βάση τις αξίες της Γραμμικής Β’ τις οποίες είχε καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει ο Βρετανός Μάικλ  Βέντρις.

Προσκεκλημένος τότε, όπως και τώρα από την Διοίκηση του ΤΕΙ  Δυτικής Μακεδονίας και την κ. Αικατερίνη Μπλάντα, υπεύθυνη του Προγράμματος  ERASMUS+ και  σε συνεργασία τώρα και με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης,  ο Δρ Γκάρεθ Όουενς θα παρουσιάσει τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα της αποκρυπτογράφησης του Δίσκου της Φαιστού.
 
Το ερώτημα που θα απαντηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης τέθηκε ήδη:

«Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ. ΕΝΑ ΜΙΝΩΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΣΤΑΡΤΗ;»

Η απάντηση ευχόμαστε να είναι ένα «δώρο-ποίημα» στις μάνες όλου του κόσμου, καθώς η εκδήλωση έπεται της Γιορτής της Μητέρας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.