Όλα έτοιμα για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Τι δηλώνουν στο kozaniLife.gr οι διοργανωτές



Καθόλα έτοιμη και φέτος η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, με τις πύλες της να ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 06 Μαΐου, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Η τελετή των εγκαινίων της 40ης Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς θα γίνει στις 17:30 το απόγευμα, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κατά την τελετή των εγκαινίων, θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια που υπηρέτησαν τον Σ.Γ.Κ. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο GALA, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου.

Το kozaniLife.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση του Συλλόγου Γουνοποιών Καστοριάς και μας δήλωσαν τα εξής:

«Η φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, είναι ιδιαίτερη, με την επέτειο των 100χρόνων του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς. Τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, είναι στραμμένα πάνω της, ευελπιστούμε σε μια καλή επισκεψιμότητα που θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα. Φέτος οι εκθέτες γουνοποιοί είναι μειωμένοι κατά 30%, από 130 εκθέτες σε 90 σε σχέση με πέρυσι», όπως δήλωσε άλλωστε και ο Πρόεδρος κ. Ηρακλής Καλλισθένης, σε σχετική συνέντευξη τύπου.

«Εμείς δεν περιμέναμε να έχουμε έστω και το 70% της συμμετοχής σε σχέση με την περσινή Έκθεση, αφού οι άλλες διοργανώσεις είχαν μεγαλύτερη μείωση. Στα σημάδια των καιρών, προστίθεται και η μείωση του αριθμού των εκθετών, ευελπιστούμε με το αρνητικό σημείο να αντισταθμιστεί με την επισκεψιμότητα. Είμαι σίγουρος πάντως, πως το στολίδι των Εκθέσεων θα είναι αυτή της Καστοριάς, γιατί τα περίπτερα που έχουν κατασκευαστεί είναι εξαιρετικά. Θα κάνουμε τα πάντα, παρά τις δύσκολες συγκυρίες να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό».

Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός των Εκθετών από την Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Καναδά, Αμερική, Τουρκία, Ντουμπάι, Ρωσία, Αγγλία, Βέλγιο και Φινλανδία, να μετέχουν και φέτος στην 40η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς .

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με το διοικητικό προσωπικό, μας τόνισαν:

«Να ευχαριστήσουμε θερμά, τους γουνοποιούς της Σιάτιστας, που κάθε χρόνο, ένας μεγάλος αριθμός γουνοποιών της περιοχής στηρίζουν αυτό τον θεσμό. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τη 40η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς».

Χρήσιμες πληροφορίες της 40ης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Τιμή για το Gala: 50ευρώ.
Είσοδος: 10ευρώ/ημέρα, ενώ 20ευρώ είναι το διαρκείας για 3ημέρες.
Την τέταρτη μέρα η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό.
Για τους εμπόρους η είσοδος  είναι δωρεάν.

 

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.