Δυτ. Μακεδονία: Τραβούν χειρόφρενο στο ΕΚΑΒ – Θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικάΚινητοποιήσεις ξεκινά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β. με ομόφωνη απόφασή της. Συγκεκριμένα το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. θα απέχει από επανεξετάσεις , εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά κάτι που θα ισχύει και για τη Δυτική Μακεδονία, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης.

Η αποχή του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες:  5-6-7 Μαΐου και 12-13-14 Μαΐου, ενώ η Ομοσπονδία μιλά και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι του προσωπικού του ΕΚΑΒ να ξεχειλίσει… ήταν όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο Τύπου τους, το γεγονός πως «μετά την συνάντηση που είχαμε στις 30/3/2015 με τον Αν Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό Ανδρέα και επειδή έως τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις τους στις ημερομηνίες που αυτοί ορίσανε για τη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας καθώς και για την μη επίλυση των παρακάτω

1) Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

2) Προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού ενόψει καλοκαιριού (κάλυψη τουριστικών περιοχών)

3) Ορθολογική χρήση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ

η Π.Ο.Π ΕΚΑΒ ξεκινάει αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στις 21/4/2015 και απέχουμε από όλα… επανεξετάσεις, εξιτήρια, διακομιδές. Όλα τα ασθενοφόρα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα επείγοντα περιστατικά!», ξεκαθαρίζει η Ομοσπονδία.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.