Κατάλληλο το νερό της Ελάτης, αποφάσεις για λατομεία Τρανοβάλτου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Απριλίου

Έγγραφο, με το οποίο κοινοποιείται στους κατοίκους της Ελάτης ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι κατάλληλο για πόση, γνωστοποιήθηκε στη συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κοσματόπουλο «γίνανε επανειλημμένα τελευταία αναλύσεις δειγμάτων νερού από την Ελάτη, όπως και για άλλα τοπικά διαμερίσματα, και βρέθηκαν κατάλληλα για πόση. Σύμφωνα με αυτό κοινοποιούμε στην κοινότητα ότι ο κόσμος μπορεί να πίνει νερό από το δίκτυο, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υγειονομικής Υπηρεσίας…». Προς τούτο έχει διακοπεί το τελευταίο διάστημα και η παροχή στους κατοίκους εμφιαλωμένου νερού. Αντίθετη ήταν η άποψη του προέδρου της ΤΚ Ελάτης Λευτέρη Παλούκα που αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των αναλύσεων, λέγοντας ότι «μπορεί να είναι στιγμιαία, αφού άλλωστε δεν έγινε καμιά επιδιόρθωση-παρέμβαση εκεί», επιφυλασσόμενος για περαιτέρω ενέργειες.

Επίσης, όσον αφορά τα Καμβούνια, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα θέματα Η.Δ. 18 & 19 που αφορούσαν θέματα λατομείων στην Τ.Κ. Τρανοβάλτου. Σύμφωνα με τη συζήτηση:

– Α/Α 18. Δόθηκε θετική γνωμοδότηση παράτασης εκμίσθωσης  δημοτικής λατομικής έκτασης 6.000 τ.μ. στη θέση Ασπρόχωμα Μικροβάλτου (έστω τυπικά, θα έπρεπε να υπάρχει εισήγηση και του Τοπικού Συμβουλίου Μικροβάλτου), στην επιχείρηση που εδρεύει στο Τρανόβαλτο ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΕΡΝΕΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ. Η συνολική αιτούμενη για εκμετάλλευση έκταση στην ίδια θέση ανέρχεται στα 25.884 τ.μ., με το υπόλοιπο

-αφαιρουμένων τω 6.000 τμ- 17.884 τ.μ. να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, για το οποίο έχει περατωθεί η διαδικασία θετικής γνωμοδότησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η παράταση εκμίσθωσης θα ισχύσει για 15 χρόνια, δηλαδή μέχρι τη συμπλήρωση εκμετάλλευσης τα 40 χρόνια, που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Το τίμημα της εκμίσθωσης θα καθοριστεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η γνωμοδότηση παράτασης εκμίσθωσης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (όχι από τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γεωργακόπουλο, με το σκεπτικό ότι «διαφωνούμε με την παραχώρηση εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας σε ιδιώτες»).

– Α/Α 19. Εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Κοσματόπουλος για την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου με τη λατομική επιχείρηση ΑΦΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΙ & ΣΙΑ ΟΕ, για την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση Κούφαλος της Τ.Κ. Τρανοβάλτου, έκτασης 28.975 τ.μ.

Και αυτή η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε και πάλι ο Νίκος Γεωργακόπουλος, με το ίδιο σκεπτικό του προηγούμενου θέματος).

Τέλος ομόφωνα ψηφίστηκε το θέμα της ΗΔ Α/Α 8 «περί έγκρισης υλοτομίας για κάλυψη ατομικών αναγκών στην Τ.Κ. Ελάτης».

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.