Ο Χ. Κάτανας για την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου για την πρόσληψη 1000 ΟΒΑ στις ένοπλες δυνάμεις



Οι νέοι σήμερα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και ως εκ τούτου σε αυτές τις ομάδες σημειώνονται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. Κρίνεται σκόπιμο, στα προγράμματα που θα υλοποιηθούν να έχουν προτεραιότητα και οι οπλίτες που υπηρετούν την πατρίδα μας.

Έτσι λοιπόν για να δοθεί η δυνατότητα στους νέους μας, υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων από την κείμενη νομοθεσία διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δύο ετών η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.