Ραχήλ Μακρή: «Το μεγαλύτερο έργο υποδομής Πτολεμαΐδα 5 προχωρά, δεν θα επιτρέψουμε σε συμφέροντα να το μπλοκάρουν»Με ευκαιρία υπογραφής της άδειας εγκατάστασης η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κκ Νικο Φωτοπουλο και Παντελή Καραλευτέρη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της απόφασης και τις επόμενες ενέργειες της εταιρίας σχετικά με την πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαΐδα 5.

Αφού ενημερώθηκε η Βουλευτής κα Ραχήλ Μακρή ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, οι οποίες πλέον οφείλουν να ασκηθούν από την επιχείρηση, με την άμεση αποστολή του σχετικού αιτήματος στην αρμόδια Πολεοδομία της Πτολεμαϊδας για την έκδοση της πολεοδομικής άδειας.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Πτολεμαΐδα 5 αποτελεί αίτημα των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλων των Ελλήνων που επιθυμούν φτηνή ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με σεβασμό στο περιβάλλον και δεν θίγει την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε,  εντάσσονται οι θεσμικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη τα τελευταία χρόνια καθώς η κατασκευής της νέας μονάδας, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για την περιοχή και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της Χώρας.

Η σοβαρή και υπεύθυνη εργασία τόσο του νέου Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη όσο και του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ αποτελμάτωσαν  το έργο συμβατικής αξίας περίπου 1,4 δισ ευρώ.

Με το πέρας της συνάντησης η Βουλευτής τόνισε:  «Η ενεργειακής αυτάρκεια της Χώρας δεν μπορεί να τεθεί εν αμφιβόλω για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν τις επενδύσεις της ΔΕΗ και να την διαιρέσουν».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.