Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της Κόκα – Κόλα από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης



Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη.

Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ –ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους έχει το θράσος να  εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη» μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας και τη βοήθεια πολλών δημάρχων, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ευόσμου – Κορδελιού, της Πυλαίας – Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου, του Παύλου Μελά κ.α. (πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας).

Ο ηρωικός  αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους.

Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.
 
Ο Σύλλογος  εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης  υποστηρίζει  και  συμπαραστέκεται στον  αγώνα  των  απεργών  της ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ   δείχνοντας  την  αλληλεγγύη  του  μέχρι  να  επαναλειτουργήσει  το  εργοστάσιο .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΙΛΔΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.