Μειωμένες οι τιμές των ξενοδοχείων συγκριτικά με πέρυσι – Δείτε το ρεπορτάζ του kozaniLife.gr



Απόρροια της κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δη οι πολίτες της που έχουν υποστεί δυσβάσταχτες μειώσει στο εισοδημά τους , ήταν οι μείωση των τιμών συγκριτικά με πέρυσι στις τιμές των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το trivago.gr  στους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρείται ότι οι περισσότεροι είχαν μειωτικές τάσεις στις τιμές τους, με κυριότερη την Καστοριά, η οποία για το μήνα Μάρτιο άγγιξε ποσοστό μείωσης έως και 20%.

Αρκετά μεγάλες μειώσεις υπήρξαν τόσο στην Καβάλα, όσο και στην Πάτρα, με ποσοστά 13 και 10% αντίστοιχα. Από τους ελληνικούς προορισμούς δεν έλειπαν και οι αυξήσεις στις τιμές, με κυριότερη αυτή στη Μονεμβασιά, όπου η ετήσια μεταβολή άγγιξε το 15% και αντίστοιχα το 21% σε μηνιαία βάση.Σε μηνιαία βάση, σημαντική φαίνεται η μείωση τιμών στην Ξάνθη, όπου ελλατώθηκαν κατά 19%, όπως και στη Λάρισα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών στους ελληνικούς προορισμούς:

pinajas11111

Όσο αφορά την Μακεδονία επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους προορισμούς, είναι εμφανές ότι οι ξενοδοχειακές τιμές έχουν ακολουθήσει κυρίως μειωτικές τάσεις, με κυριότερο το ποσοστό στην Ουρανούπολη που άγγιξε το 31% σε σχέση με πέρυσι, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 10%.

Αρκετά μεγάλη μείωση παρουσιάζεται και στην Καστοριά, όπως προαναφέρθηκε, με τις ξενοδοχειακές τιμές να μειώνονται σε ετήσια βάση κατά 20%, ενώ σε μηνιαία κατά δύο τοις εκατό.

Σημαντική μείωση φαίνεται να έχουν και οι τιμές στην Καβάλα, όπου ελαττώθηκαν κατά 13% σε σχέση με πέρυσι. Η μόνη πόλη που παρουσίασε αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο έτος είναι η Θεσσαλονίκη, με τιμές που ανέβηκαν κατά τέσσερα%, μένοντας ωστόσο σταθερές συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε προορισμούς της Μακεδονίας:

pinajas222222

Αν μη τι άλλο τα παραπάνω στοιχεία κρίνονται ενθαρρυντικά για όσους μπορούν και θέλουν να ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη και όχι μόνο, μιας και για κάποιους ένα ταξίδι αποτελεί περισσότερο μια προσωρινή διαφυγή από τα καθημερινά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Καραδημούλας Σάκης για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.