Ομιλία του Κάτανα Χάρη στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων



Κύριε Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές,
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Φίλες και φίλοι

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μετέδωσαν την θέληση του Ελληνικού Λαού σε όλο το πολιτικό σύστημα, εντός και εκτός συνόρων, για αλλαγή κατεύθυνσης της πολιτικής με γνώμονα το συμφέρον και την ευημερία του Ελληνικού Λαού και όχι των Τραπεζιτών. Ειδικά για εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μας έδωσαν την εντολή της στήριξης μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού κι αγκάλιασαν το προεκλογικό μας σύνθημα ότι αποτελούμε το «Αναγκαίο Καλό». Ήδη, το σύνθημά μας αυτό επιβεβαιώνεται με την πάροδο των ημερών.

Ένα μήνα περίπου μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Πατρίδας, οφείλουμε να κάνουμε μια ενδοσκόπηση και να συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις για τη γιγάντωση του πολιτικού μας χώρου.

Το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορεί και οφείλει να ανοίξει ακόμα περισσότερους διαύλους επικοινωνίας και συμμετοχής με τους πολίτες. Οι Συντονιστικές Επιτροπές ανά την Ελλάδα πρέπει να στηριχθούν και να αξιοποιηθεί το περίφημο έργο που έχουν παράξει αρκετές από αυτές. Οφείλουμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις και συζητήσεις, προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύοντας ότι το Κίνημά μας είναι πρεσβευτής της Συμμετοχικής Δημοκρατίας και ταγμένο στην υπηρεσία της θέλησης του Λαού.

Οφείλουμε σε όλους όσοι μας στήριξαν να εξετάσουμε σε βάθος: σε ποιους τομείς υπήρξαμε επιτυχημένοι οργανωτικά και σε ποιους τομείς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσπάθεια και ένταση. Πρέπει να προβούμε σε κινήσεις που θα μας φέρουν μεγαλύτερη ροή πληροφοριών από τη βάση και τις επιθυμίες των πολιτών. Να τους  μεταδώσουμε τη βεβαιότητα ότι έχουμε την προσοχή μας τεταμένη και τα αυτιά μας ανοιχτά για να τους ακούσουμε και να τους υπηρετήσουμε.

Σε ιδεολογικό επίπεδο, η Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος αποτελεί έναν θησαυρό που όλοι μας αναγνωρίζουμε. Ερχόμενοι οι πολίτες σε επαφή με αυτήν είναι αδύνατον να μην εμπνευσθούν από τις δημοκρατικές και πατριωτικές της αξίες!

Σε πολιτικό επίπεδο έχουμε επιτύχει να φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα που είχαν σκόπιμα παραγκωνισθεί. Η παρουσία και οι ενέργειες των Υπουργών και μελών της Κυβέρνησης που προέρχονται από το κίνημά μας είναι το φωτεινό παράδειγμα που δίνουμε όλοι μας: δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά! Αποτελούμε αναμφισβήτητα τον φάρο προσανατολισμού της κυβέρνησης και της πατρίδας. Δεν αμφιταλαντευόμαστε στις θέσεις μας, αγωνιζόμαστε καθημερινά να τις αναδείξουμε και να τις ενισχύσουμε, ενώ έχει ήδη γίνει σαφές στην κοινωνία ότι είμαστε ο βράχος που στηρίζει τις προσπάθειες επανόδου της Ελλάδας στο δρόμο της Αξιοπρέπειας, της Ανάπτυξης και της Ανάκτησης της Εθνικής Υπερηφάνειας.

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμη σημείο που νιώθω υποχρεωμένος να αναφερθώ. Η συμμετοχή μας στον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό έχει προσελκύσει ανθρώπους κοντά μας από το παλαιό κομματικό σύστημα.

Ανθρώπους που αναζητούν όψιμα την «αξιοποίησή» τους σε κυβερνητικά ελεγχόμενες θέσεις εξουσίας. Ανθρώπους που δεν συμμετείχαν στον αγνό αγώνα μας των προηγουμένων μηνών και της προεκλογικής περιόδου.

Ανθρώπων που ξέχασαν το παρελθόν τους και πίστεψαν ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που θα τους εξαγνίσει και θα τους επιτρέψει να επιδοθούν στο κυνήγι της εξουσίας όπως και πριν. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ισχυροί, ώστε να αναδείξουμε νέα στελέχη μέσα από το κίνημά μας. Στελέχη που θα πρεσβεύουν τις αξίες μας και θα θεωρούν καθήκον τους να υπηρετήσουν την Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Εκ των έσω να προκύψουν οι αξιότεροι ανάμεσά μας, που θα δώσουν την εικόνα στην κοινωνία ότι δεν διαβρωθήκαμε, δεν μεταλλαχθήκαμε και αξιοποιούμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας στην υπηρεσία του Λαού. Είναι ένα στοίχημα που είμαστε υποχρεωμένοι να το κερδίσουμε.

Η σημερινή κυβέρνηση –και τα στελέχη μας που την επανδρώνουν– πρέπει να ανατρέψει τη σωρεία των παραγκωνισμένων ευκαιριών και να συνδιαμορφώσει με τους πολίτες μια νέα συμφωνία για τον εθνικό μας πλούτο, ώστε η αφθονία του να προσδώσει ποιότητα ζωής και ευκαιρίες ανάπτυξης κι απασχόλησης. Οι δίαυλοι επικοινωνίας των Γραμματειών του Κινήματος και των Τομεαρχών, με τα Υπουργεία και τις Διευθύνσεις αυτών πρέπει να είναι ανοιχτοί κάθε στιγμή ώστε να μεταφέρονται και να λύνονται πολύ γρήγορα τα προβλήματα που διαπιστώνονται καθημερινά. Προσδοκούμε στη βοήθεια όλων των άξιων ανθρώπων που έχουν αναλάβει αυτό το πολύπλοκο έργο και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη σωτηρία της Πατρίδας.

Σας ευχαριστώ θερμά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.