Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας από τη Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας



Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρας της γυναίκας πραγματοποίησε η Λέσχη Γυναικών Σιάτιστας, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Λέσχης κα Σιάσιου Ελένη, με σύντομο χαιρετισμό, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, και κάνοντας αναφορά στη σημασία του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Βοΐου, κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, συγχαίροντας τη Λέσχη Γυναικών για τη διοργάνωση και ευχαριστώντας τη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, και συγκεκριμένα τον πρωτοσύγκελο πατήρ Ευφραίμ, για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Για τον σημαντικό και πολυσύνθετο ρόλο της γυναίκας, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Βοΐου, κατά τον χαιρετισμό του, τονίζοντας τη σημασία της ημέρας αυτής που υπενθυμίζει σε όλους μας τους αγώνες των γυναικών για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και να καταξιωθούν σε εποχές και κοινωνίες, που τις αντιμετώπισαν, και δυστυχώς κάποιες εξ’ αυτών, συνεχίζουν να τις αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, προκατάληψη και δυσπιστία. Ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι: «Η ημέρα αυτή, αποτελεί, παράλληλα, σημείο προβληματισμού για ουσιαστικές παρεμβάσεις από την κοινωνία ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας, εκμετάλλευσης και υποβιβασμού των γυναικών στον κόσμο».  

Την ομιλία με θέμα «Η Εκκλησία και η Γυναίκα στην Τρίτη χιλιετία», εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κκ Παύλου, ο οποίος απουσίασε εκτάκτως, πραγματοποίησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης πατήρ Ευφραίμ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Βοΐου κ. Γκερεχτές Λάζαρος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκος Στέργιος, ο ευεργέτης κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη της Λέσχης Γυναικών και αρκετός κόσμος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.