Κοζάνη: Κάλεσμα των συνταξιούχων όλων των ασφαλιστικών ταμείων στην πανσυνταξιουχική σύσκεψη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΓΑ- ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΡΤΗ 2015 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ 11:00πμ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι συνταξιούχοι της περιοχής κάνουν καθαρό προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα αλλά θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των απωλειών σε όλα μας τα δικαιώματα από τις αντισυνταξιουχικές περικοπές των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν. Κάνουμε επίσης καθαρό ακόμα, ότι δεν πρόκειται να καλέσουν τους συνταξιούχους να υποταχθούν στο «ότι έγινε- έγινε» ούτε στα ψίχουλα του λιτού βίου.

Βάση για την διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων για την εκπλήρωση των πραγματικών τους αναγκών αποτελούν τα υπομνήματα που έχουν δοθεί και έχουν συζητηθεί με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς που τα κυριότερα αιτήματα ήταν και είναι: Η αποκατάσταση όλων των συντάξεων όπως ήταν πριν τις περικοπές, την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, την επαναφορά του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν, την κατάργηση του νέου «ΛΑΦΚΑ», την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε ανώτερους και κατώτερους ως προς την καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης, την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για περικοπές στις συντάξεις, την επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων που λεηλατήθηκαν από το κεφάλαιο μέσο του χρηματιστηρίου, με κούρεμα κλπ, την κατάργηση των χαρατσιών για είσοδο στα νοσοκομεία, τα χαράτσια στην συνταγογράφηση των γιατρών και το χαράτσι στα φάρμακα και άλλα τόσα που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ε.Ε και το κεφάλαιο σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση για ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους χωρίς αποκλεισμούς και εμπορευματοποίηση με αιτήματα στα υπομνήματα που έχουμε καταθέσει μέχρι σήμερα.

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, πρώτη αγωνιστική κίνηση που κάνει το Σωματείο είναι η σύσκεψη με τις υπόλοιπες συνταξιουχικές οργανώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) που θα γίνει την Τρίτη 10 Μάρτη 2015 στις 11:00πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος στην πανσυνταξιουχική σύσκεψη. Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο σαν μπούσουλα, εμείς έχουμε το μονόδρομο του αγώνα που είναι δύσκολος αλλά ωραίος στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.      

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΟΖΑΝΗ 27/2/15

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.