Μετεκλογικά… Γράφει η Μαριαρένα Πάλλα



Τρεις ημέρες πριν από τις πιο κρίσιμες και καθοριστικές Εκλογές στην Ιστορία της Χώρας μας μετά την μεταπολίτευση,  η αντιπαράθεση και η  πόλωση συνεχώς αυξάνονται καθώς τα δύο «μεγάλα» κόμματα Σύριζα και ΝΔ αυξάνουν συνεχώς τις πιέσεις στους ψηφοφόρους μέσα από διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα και θέτοντας διάφορα ψευτοδιλήμματα. Όλοι τα ακούσαμε και τα δεχτήκαμε: κινδυνολογία, καλλιέργεια του φόβου, grexit, παραμονή στο ευρώ με ανελέητη παραχολογία, στάση πληρωμών, μέχρι και τύπωση δις ευρώ….ξαφνικό θάνατο….

Προσωπικά πιστεύω ότι το βράδυ της 25ης Γενάρη, ο Σύριζα θα προπορεύεται, αλλά με τίποτα δε θα προκύψει Αυτοδυναμία και η Βουλή θα είναι επτακομματική με πολλά από τα μικρά κόμματα να μένουν εκτός και να διαλύονται.

Την επόμενη μέρα όμως ο Σύριζα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δημιουργία σταθερής κυβέρνησης και θα κληθεί να συμπράξει και να συμπορευτεί με τα υπόλοιπα κόμματα κάτι το οποίο δε θα είναι εύκολο.  Το πιθανότερο είναι να έχουμε εξελίξεις και να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής και συναίνεσης  αφού αυτό θα εκφραστεί στην κάλπη και θα είναι λαϊκή εντολή.

Μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, αν δεν προσφύγουν σε δεύτερες εκλογές, ο αρχηγός του Σύριζα- Πρωθυπουργός, θα χρειαστεί να βάλει τάξη και να ελέγξει το εσωτερικό του, το οποίο προεκλογικά είναι ανεξέλεγκτο, να σταματήσει τις γελοιότητες και την παραχολογία και να προχωρήσει σε ένα Πλαίσιο Επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές, το οποίο θα διέπεται από σοβαρές και όχι ανούσιες προτάσεις.

Δηλαδή, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να τεθεί η μείωση του χρέους κατά 50% για να καταστεί βιώσιμο για την χώρα μας, όχι φυσικά με τον τρόπο που χρησιμοποιεί τώρα ο Σύριζα, δηλαδή την παραχολογία και τις ανούσιες τακτικές , αλλά με σοβαρότατα ανταλλάγματα, δηλαδή μεταρρυθμίσεις. Το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων θα είναι: 1) Δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο φυσικά  δημοσιονομικά μέτρα εις βάρος των πολιτών, αλλά ριζικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, στο γραφειοκρατικό κράτος 2) Διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κομμάτι, 3) Χρηματοδοτικό κενό του 2015-2016.

Στη δύσκολη αυτή διαπραγμάτευση θα χρειαστεί να μπουν όρια στους δανειστές, να περιοριστούν οι απειλές τους και η Ελλάδα να επιδείξει τις προτάσεις της χωρίς να φοβηθεί τις απειλές των Ευρωπαίων. Όλα αυτά φυσικά με ουσιαστικές  προτάσεις και όχι κάνοντας εμπόριο Ελπίδας που τώρα προεκλογικά προωθεί ο Σύριζα, θέτοντας έτσι την χώρα σε κίνδυνο και περιπέτειες.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα το πολιτικό επίπεδο της χώρας μας είναι πολύ χαμηλό και είναι πολύ λογικό οι πολίτες να μην εμπιστεύονται τους πολιτικούς και πιθανόν κανένας κομματικός σχηματισμός να μην τους εκφράζει. Καθώς από τις εκλογές της 25ης Γενάρη καθορίζεται σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της χώρας, χρειάζεται όλοι ν’ αναλάβουμε την ευθύνη λέγοντας  ΝΑΙ στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ, γιατί η αποχή συνεπάγεται με την ανευθυνότητα και να αναδείξουμε Νέους- Σοβαρούς ανθρώπους που ασχολούνται με τα Κοινά και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο και όχι μόνο για μια καρέκλα, όπως πολλοί εντός και εκτός νομού μας απέδειξαν.

Ένα είναι σίγουρο, μετά τις εκλογές η όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, θα χρειαστεί να συμπράξει και να συνεργαστούν οι Έλληνες Πολιτικοί μεταξύ τους προχωρώντας και στηρίζοντας καθαρά μια Εθνική

Διαπραγμάτευση για να μην οδηγήσουν τον τόπο σε περιπέτειες!!

Πάλλα Μαριαρένα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.