«Αγαπώ τους ανθρώπους αλλά δεν τους εμπιστεύομαι» – Γράφει ο Ζήσης Κοντογούνης



Η δήλωση του Σεβασμιωτάτου, έκανε ισχυρή εντύπωση και προκάλεσε και αρκετά σχόλια, κατά το πλείστον  αρνητικά. Ανεξάρτητα  απ την ηθική διάσταση των αρνητικών σχολίων και τους εύκολους και ρηχούς αφορισμούς, εγώ δηλώνω πως τη θεωρώ γενναία και ειλικρινής.  Θεωρώ ότι είναι καιρός οι  κοινωνικοί ταγοί, πολιτικοί και θρησκευτικοί, να εκφράζονται πιο ελεύθερα, πέρα απ τα συνηθισμένα κομματικά, ή θρησκευτικά ή και «καθωσπρεπικά» όρια.  Έχω βαρεθεί την εκ των προτέρων χωροθετημένη  και προσεκτικά  διατυπωμένη και ως εκ τούτου  συνήθως υποκριτική δήθεν διατύπωση  θέσεων που δεν λέει  τίποτε καινούργιο.

Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση του σεβασμιωτάτου  θεωρώ ότι η δήλωση του είναι «λογικά» ατυχής. Ποιους δεν εμπιστεύεται; Υπάρχει τοσο μεγάλη γκάμα τύπων ανθρώπων. Τους καλούς ή τους κακούς, τους έξυπνους ή τους βλάκες, τους αριστερούς ή τους δεξιούς, τους ειλικρινείς ή τους έχοντες κάποιο συμφέρον να εξυπηρετήσουν. Υπάρχουν και τόσοι άλλοι ακόμα.

Επομένως ώφειλε να κάνει κάποια σχετική διευκρίνηση . ελπίζω να την κάνει γρήγορα.

Ζήσης Κοντογούνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.