Τα «διόδια» του ΟΑΠΝ Δήμου Κοζάνης – Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου



Άρθρο του Βασίλη Μαρκόπουλου:

Τα διόδια είναι μια λέξη της μόδας , αφού όλες οι Κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις γέμισαν τις Εθνικές Οδούς με διόδια , για να πληρώνονται οι εργολάβοι επι δεκαετίες ολόκληρες με μόνιμη επιβάρυνση των πολιτών.Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Σ Δ Ι ( σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτών ) για την κατασκευή μεγάλων έργων , που αδυνατεί ή δεν θέλει να κατασκευάσει το Δημόσιο μόνο του μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την επιβολή των 10 ΕΥΡΩ ανα αγώνα στους Αθλητικούς Συλλόγους  που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου(ΔΑΚ), ο ΟΑΠ Ν « ζήλεψε » στην ουσία τη λέξη «διόδια». Δεν υπεισέρχομαι στην αναγκαιότητα επιβολής των 10 ΕΥΡΩ ή στην αδυναμία πληρωμής από τους Αθλητικούς Συλλόγους. Αναφέρομαι  στο  θέμα  για να επισημάνω ,  πως  πρίν  κάν ακόμη γίνει μια καλή γνωριμία , αλληλοενημέρωση , καταγραφή των προβλημάτων του τοπικού αθλητισμού και ανταλλαγή  απόψεων  για  την  αντιμετώπισή τους , αρχίζουμε με μια απόφαση του ΟΑΠΝ με προτεραιότητα σε ένα « έλασσον » θέμα, παραμερίζοντας το « μείζον ». Ετσι από την αρχή ακόμη δημιουργούνται ένταση και  φιλονικίες , ενισχύεται το κλίμα καχυποψίας και αποδυναμώνεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων. Οι αθλητικοί αυτοί φορείς υπάρχουν και λειτουργούν επι ολόκληρες δεκαετίες χάριν της ανιδιοτελούς πρωτοβουλίας και προσφοράς ορισμένων συμπολιτων μας , τους οποίους οφείλουμε αναγνώριση και τιμή. Αν δεν  υπήρχαν αυτοί , θα είχαν αραχνιάσει οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ , όπως αράχνιασε το ολυμπιακών προδιαγραφών Κολυμβητήριο στη Λευκόβρυση.

Τα προβλήματα του αθλητισμού του Δήμου δεν είναι υπόθεση του εκάστοτε επικεφαλής του ΟΑΠΝ ή του διορισμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο οργάνου μόνο.Είναι υπόθεση ταυτόχρονα Δήμου  και  Αθλητικών  Συλλόγων , όλων των πολιτών που εκφράζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Αθλητικούς Φορείς. Σε αντίστοιχο επίπεδο ισχύουν τα ίδια για τον πολιτισμό.Ο ρόλος του ΟΑΠΝ στη σχέση του με τους αθλητικούς φορείς είναι να συνεργάζεται σε ισότιμη και ειλικρινή βάση, προωθώντας απο κοινού τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθώντας να  βρεί  λύσεις στα πλαίσια της δικαιοδοσίας του. Είναι θάλεγα ο ρόλος του συντονιστικός.

Το ΔΑΚ ασχολείται με τη λειτουργία και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και έχει καθημερινή επαφή με τους Αθλητικούς Συλλόγους.  Ο ρόλος του ΟΑΠΝ στο ΔΑΚ είναι εποπτικός και συντονιστικός. Ως οργανισμός το ΔΑΚ έχει προυπολογισμό δικό του. Με την ευκαιρία ας μας γνωρίσει ο ΟΑΠΝ τα στοιχεία των τελευταίων προυπολογισμών και απολογισμών του ΔΑΚ και των προβλημάτων , που αυτό αντιμετωπίζει.

Ποιά η χρηματοδότησή του από το Δήμο και την Πολιτεία ;ίναι γεγονός ότι το οικονομικό πρόβλημα θα είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλους τους τομείς κάθε κοινωνικής δραστηριότητας , αποτέλεσμα της σκληρής μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής που αφαιμάζει φορολογικά τους πολίτες  ,  υποχρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και καταργεί κοινωνικούς πόρους. Μειώνει δραστικά ή και διακόπτει τη χρηματοδότηση στους αθλητικούς φορείς.Εχουμε αθλητισμό και πολιτισμό για λίγους , όπως παιδεία , υγεία και δικαιοσύνη για λίγους.Σε μια τέτοια κατάσταση δεν έχουμε την πολυτέλεια να αλληλοσπαραζόμαστε μεταξύ μας και να διασπάμε το κοινό μέτωπο.Απεναντίας να σφυρηλατούμε τις μεταξύ μας σχέσεις εμπιστοσύνης , αλληλεγγύης και κοινής δράσης με μπροστάρη το  Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο για να αντιμετωπίζουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.Αγαπήτέ ΟΑΠΝ υπάρχει και η Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης , που υποτίθεται ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης και τα μέλη της είναι οι αυριανοί δημοτικοί  ή  περιφερειακοί σύμβουλοι, γιατί δεν τους βάζεις στην όλη διαδικασία , για να αποκτήσουν εμπειρία και γνώση;  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.