Δήμος Κοζάνης: Λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντοςΣτo πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκινά η Δημοτική Αρχή και σε συνέχεια των προσπαθειών συντονισμού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εξεύρεση βέλτιστης λύσης για τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, ο Δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Γ. Ιωαννίδη, συσκέφτηκαν σήμερα, Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014, στο Δημαρχείο, με τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, Π. Ουσταγιαννίδη, και την Προϊσταμένη του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Κοζάνης, Α. Τσαμπούρη.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να εξαντληθούν τα περιθώρια που της δίνει η νομοθεσία ώστε να ομαλοποιηθεί δίκαια η κατάσταση στη βάση κοινά αποδεκτών και εφαρμόσιμων για όλους κανόνων, οι οποίοι να θωρακίζουν και να προστατεύουν πολύπλευρα τους πολίτες, καλύπτοντας ταυτόχρονα ζητήματα πολιτικής ασφάλειας αλλά και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων,
στην ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του ανταγωνισμού με θεμιτά για όλους μέσα,
στην αντιμετώπιση της κατάληψης του δημόσιου χώρου με τρόπο ώστε να μην θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων, ευπαθών ή μη,
στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ηχορύπανσης.

Για τη Δημοτική Αρχή, προτεραιότητες του αμέσως προσεχούς διαστήματος αποτελούν η εντατικοποίηση του συντονισμού όλων των υπηρεσιών και η άμεση ενημέρωση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.