Δήλωση Ραχήλ Μακρή για την φωτιά που ξέσπασε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Το σημερινό συμβάν καταδεικνύει την ανάγκη αντιμετώπισης της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η ζωή των εργαζομένων και η ηλεκτροδότηση της πατρίδος μας απαιτούν μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση την οποία η κατακερματισμένη ΔΕΗ δεν μπορεί να παρέχει καθώς Σαμαράς και Βενιζέλος πουλάνε τα κομμάτια της σε εθνικούς εργολάβους καναλάρχες.  

Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης αποδεικνύοντας την ευαισθησία έμπρακτα προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ κ. Ι. Κοπανάκη ο οποίος την  διαβεβαίωσε  ότι η κατάσταση  στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο , οι εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και  όσοι από αυτούς διακομίσθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο έχουν ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

Ο κ. Κοπανάκης ανέφερε στη Βουλευτή ότι το εργοστάσιο θα κλείσει προσωρινά για συντήρηση και αποκατάσταση της ζημιάς και δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση την τρέχουσα εβδομάδα με αντικείμενο συζήτησης την απόσυρση των συγκεκριμένων μονάδων παραγωγής της Πτολεμαΐδας καθώς η παλαιότητα των μονάδων, εκτός από τις υπέρογκες δαπάνες στην παραγωγή εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για το προσωπικό.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.