Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο – Μαυροδένδρι



Ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της ρύπανσης των υδάτινων αποδεκτών.

Ο βιολογικός καθαρισμός του Μαυροδενδρίου  είναι ένα έργο που έχει ενταχτεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, Άξονας Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ξεκινήσει ήδη από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς αλλά στην πορεία «βαλτώνει» και παραμένει ημιτελές έως σήμερα.

Εδώ και δυο μήνες περίπου έχει σταματήσει κάθε εργασία του έργου με αποτέλεσμα όλοι η κοινότητα του Μαυροδενδρίου να είναι αγανακτισμένη για την κατάσταση αυτή αφού όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες όλοι αν όχι οι περισσότεροι δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και λόγο των καιρικών φαινομένων αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο στα οχήματα που κινούνται αλλά και στους πεζούς.

Στην ερώτησή μου  προς κάθε υπεύθυνο θέτω κατ’ αρχήν το ερώτημα αν  θα ολοκληρωθεί οριστικά το απαιτούμενο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στον προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί σε οχήματα ή πεζούς με την κατάσταση των δρόμων όπως έχουν σήμερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.