Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης με το δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. ΖαμανίδηΚλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης  με επικεφαλής τη βουλευτή Ουζουνίδου Ευγενία πραγματοποίησε την Πέμπτη 18/9/14 επίσκεψη στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας  και συνομίλησε με το δήμαρχο κ. Ζαμανίδη.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος  στη συνάντηση   έκανε μία αναφορά στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, κύρια σε ό, τι αφορά στα προγράμματα ΕΣΠΑ, αρκετά από τα οποία , όπως υποστήριξε,  θα κινδυνεύσουν να απενταχθούν ,και εξέφρασε τη άποψή του για τις αδυναμίες του σχεδίου «Καλλικράτης».

Συζητήθηκε, επίσης,  η λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου, η αναγκαιότητα των οποίων  τονίστηκε και από τις δύο πλευρές , ιδιαίτερα στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος .

Στο δήμαρχο τέθηκε, τέλος,  από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αποστολής του ερωτηματολόγιου από τον κ. Φούχτελ για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των Ελληνικών ΟΤΑ, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά μια πλήρη καταγραφή των γεωμορφολογικών, πληθυσμιακών και οικονομικών χαρακτηριστικών της περιοχής, των υποδομών, της πολιτιστικής δραστηριότητας και βέβαια  της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ερωτηματολόγιο που απέστειλε με απροκάλυπτο τρόπο η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», τόνισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για την προώθηση μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων και συνιστά θεσμική εκτροπή στο μέτρο που ο κ. Φούχτελ δεν έχει καμία δικαιοδοσία να προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Επίσης, η αυτοδιοίκηση που απαξιώνεται καθημερινά και βάλλεται από τις μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της απέναντι σε αυτούς που καραδοκούν για να βάλουν στο χέρι τον δημόσιο πλούτο.

Ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο  συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο  και τη σαφή πρόθεσή του να μη δώσει απάντηση σε αποστολέα που δεν είναι θεσμικός φορέας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.