Απαιτούνται άμεσες λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης



Συνάντηση του Συλλόγου Γονέων κ της Διεύθυνσης του Σχολείου με τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη, τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Δεσποτίδη.

Ζωηρό ενδιαφέρον για την εξεύρεση άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων στην αντιμετώπιση της τεράστιας έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, επέδειξαν κατά την διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με Διεύθυνση του Σχολείου, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κωνσταντίνος Δεσποτίδης και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης κ. Μπιλιώνης.  

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών δημοτικό σχολείο της Δυτικής Μακεδονίας, ασφυκτιά τα τελευταία χρόνια καθώς η δημογραφική έκρηξη που σημειώνεται στην περιοχή του Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, δεν συμβαδίζει και με την δημιουργία νέων σχολικών κτιρίων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε τάξεις κλουβιά 400 περίπου μαθητές. Τα Δημοτικό Σχολείο, που ενώ δημιουργήθηκε ως 12θέσιο, λειτουργεί σήμερα ως 18θέσιο, αφού κοινόχρηστοι χώροι, αποθήκες και η αίθουσα εκδηλώσεων του, έχουν μετατραπεί σε χώρους διδασκαλίας. Προοπτικά το σχολείο θα μετατραπεί τα επόμενα χρόνια σε 20θέσιου ή 22θέσιο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείο, πρότειναν να εξεταστεί κάθε ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια, υγιεινή και μαθησιακή διαδικασία των μαθητών και ως οριστική λύση την κατασκευή νέου διδακτηρίου, εντός ή εκτός του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει χρηματοδοτικά την κατασκευή νέας πτέρυγας ή νέου διδακτηρίου, να συνδράμει στην επιτάχυνση όλων των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου και να βοηθήσει με παρεμβάσεις του στην εξεύρεση προσωρινής λύσης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Κωνσταντίνος Δεσποτίδης, αρμόδιος για τεχνικά θέματα, εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του,  δεσμεύτηκε να παρουσιάσει εντός μιας εβδομάδας συγκεκριμένη πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την αντιμετώπιση του κτιριακού που έχει δημιουργηθεί στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί προ ημερών και άλλη συνάντηση του Συλλόγου και της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος με την σειρά ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να συνδράμει στην εξεύρεση άμεσων λύσεων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θεωρεί πως σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα μπορέσει να δοθεί λύση στην έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, ενώ εφόσον αυτή δεν δρομολογηθεί θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης να αποκαταστήσει την κανονική του λειτουργία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.