Συναντήσεις πραγματοποίησε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Ε. Ουζουνίδου



Συνάντηση Ε. Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Συνάντηση με τη  Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, για το θέμα της εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ οικισμών της Κοζάνης και των Γρεβενών, οι οποίες  με τον σεισμό του 1995 υπέστησαν μεγάλες ζημίες και εκδόθηκαν τα ΦΕΚ μετεγκατάστασης.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της εξαίρεσης από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων της Ποντοκώμης του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι δεν έχουν- όχι με δική τους ευθύνη- ακόμη μετεγκατασταθεί, όπως και των κατοίκων των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και των Αναργύρων του Νομού Φλώρινας, που βρίσκονται υπό μετεγκατάσταση.

Η κ. Σαββαΐδου ενημέρωσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών τη θετική ρύθμιση των παραπάνω ζητημάτων, ωστόσο πρόσθεσε πως η ίδια δεν έχει νομοθετική αρμοδιότητα και ότι αυτό «είναι πολιτική απόφαση».

Για το ίδιο θέμα, δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση της Ε. Ουζουνίδου με τον υπουργό και τον υφυπουργό Οικονομικών, καθώς τα δυο κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο Παρίσι  στο πλαίσιο των επαφών με την Τρόικα. Ωστόσο, συνάντηση των δυο πλευρών, για το θέμα, αναμένεται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα.  

 


Συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενίας Ουζουνίδου και Θανάση Πετράκου με αντιπροσωπεία απολυμένων εργαζομένων της ΥΠΑ και πρώην εργαζομένων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ, Σωματείου Μηχανικών Της Πρώην Ο.Α.)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την Ευγενία Ουζουνίδου (βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Υπεύθυνη Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Κ.Ο.) και τον Θανάση Πετράκο (βουλευτή Π.Ε. Μεσσηνίας) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πρόσφατα απολυμένων εργαζομένων στην ΥΠΑ (έμπειρο προσωπικό των πρώην εργαζομένων της Ο.Α. οι όποιοι ήταν σε διαθεσιμότητα).

Οι απολυμένοι ενημέρωσαν τους βουλευτές ότι πάρα τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ότι δεν θα προχωρήσει στην απόλυσή τους, το Υπουργείο εξέδωσε την διαπιστωτική πράξη απόλυσής τους.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η διαπιστωτική πράξη απόλυσης των εργαζομένων της ΥΠΑ διότι οι συνέπειες από την απόλυση είναι σοβαρές και αφορούν στην ασφάλεια των πτήσεων. Υπογράμμισαν δε ότι, με την ενέργεια αυτή της Κυβέρνησης, να θέσει σε διαθεσιμότητα το έμπειρο αυτό προσωπικό και στην συνέχεια να εκδώσει διαπιστωτική πράξη απόλυσής του, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των πτήσεων, αφού το απομένον ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο έργο του. Όπως μάλιστα προκύπτει από εκθέσεις, όλο το προσωπικό της ΥΠΑ είναι αναγκαίο και μάλιστα το υπουργείο έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαιτέρα τη στάση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων που αντί να ενισχύσουν την ΥΠΑ με το έμπειρο τεχνικό προσωπικό της πρώην Ο.Α. προέβησαν στην διαπιστωτική πράξη απόλυσής του.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων μηχανικών και πιλότων της πρώην Ο.Α. στην ΥΠΑ που ήταν επιφορτισμένοι με την επιθεώρηση αεροσκαφών και την ασφάλεια των πτήσεων, γιατί η απόλυσή τους δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους.

Η ευθύνη για την απόλυση των εργαζομένων αυτών βαρύνει την κυβέρνηση συνολικά και ιδιαίτερα τους δυο συναρμόδιους Υπουργούς, κ. κ.. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.