Προς τα πού κλίνει το Ποτάμι; Αριστερά ή Δεξιά; Του Ζήση Κοντογούνη



Η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Ποταμιού θεωρώ ότι ήταν επιτυχής. Η τακτική της συζήτησης  αντί του μονολόγου ήταν κάτι όμορφα πρωτόγνωρο. Το επίπεδο πολύ υψηλό, ειλικρίνεια στις απόψεις και η ατμόσφαιρα ευχάριστη. Η ανταλλαγή απόψεων  πολιτισμένη.

Όμως το ερώτημα παραμένει. Οι θέσεις του νέου κόμματος προς τα πού κλίνουν; Αριστερά ή δεξιά; Ο κ. Θεοδωράκης έχει δηλώσει ότι θα πάρει τα καλά και απ τις δύο τάσεις.

Είναι σαφώς υπέρ της Ευρώπης. Αυτή είναι κατά την άποψή μου είναι θέση κεντρώα και δεξιά θέση.

Είναι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, θέση  δεξιά.

Την ανάπτυξη προφανώς τη βλέπει κυρίως μέσω των ιδιωτικών ,ξένων και εντοπίων, επενδύσεων. Θέση δεξιά καθαρά και πολύ κρίσιμη.

Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας . Αριστερή θέση.

Ονομασία Σκοπίων. Μακεδονία με τοπογραφικό προσδιορισμό , πχ . Άνω Μακεδονία. Θέση κεντρώα.

Συνολικά θα έλεγα κλίνει περισσότερο προς τα δεξιά, και αυτό προβλέπω να είναι το μεγάλο του πρόβλημα στα μάτια των αριστερών του οπαδών, που νομίζω ότι είναι και οι περισσότεροι.

Πάντως θεωρώ ότι  είναι η πιο ελπιδοφόρα πολιτική  πρόταση που θα ανοίξει καινούργιους δρόμους, αν  δεν  τορπιλιστεί η πορεία της απ την  σκληροπυρηνική αριστερά.

Ζήσης Κοντογούνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.